...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

CO2COA: kolejna mleczna czekolada bez nabiału

Już nie tylko mali producenci i startupy, ale i kolejne globalne marki szukają swojego miejsca w sektorze bezmlecznej, roślinnej, przyjaznej planecie czekolady. Teraz korporacja Mars oferuje swój produkt, CO2COA. Bazą tej mlecznej czekolady jest niezwierzęce białko serwatkowe.

Białko serwatkowe Perfect Day wytwarzane jest w zbiornikach fermentacyjnych przez genetycznie zmodyfikowany szczep grzybów i jest bioidentyczne z główną formą bydlęcego białka serwatkowego. Marka chwali się nowoczesną technologią, która ma szansę zawojować dużą część rynku produktów beznabiałowych i bez laktozy. Dział badań i rozwoju Mars Wrigley postrzega to również jako dużą szansę dla konsumentów w przyszłości.

 


Czekolada jest promowana jako przyjazna planecie. Oprócz niezwięrzęcego białka ma w składzie także pozyskiwane w zrównoważony sposób kakao z certyfikatem Rainforest Alliance. Jest pakowana w papierowe opakowania, które docelowo mają nadawać się do recyklingu. W nazwie (CO2COA) zawiera się zarówno kakao (cocoa), jak i redukcja CO2. Koncern na razie testuje swój pomysł na produkt i skupia się na jego internetowej premierze: 30-gramowe tabliczki są sprzedawane bezpośrednio przez stronę internetową, w cenie 2,39 USD (niecałe 11 zł). Do testów przeznaczono ograniczoną ilość tabliczek. Na stronie jest sekcja, w której konsumenci mogą dzielić się opiniami i na tym etapie producentowi zależy najbardziej na ich zebraniu. Cały czas trwają prace nad rozwojem produktu.

ESS

źródło: Confectionery news

zdjęcie: co2Coa

Bieżące wydanie czasopisma

Czy można się doktoryzować z słodkości? Jak smakują czekoladki prosto z lodówki? W co warto zainwestować w piekarni i cukierni? Jakie zioła włączyć w swoją produkcję?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji