...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cake Festival Poland 2018, czyli tort pełen niespodzianek

Cake Festival Poland to już nie tylko największa wystawa i konkurs dekoratorów tortów i słodkości. Tegoroczna edycja to także doskonała oferta stref, w których zagoszczą specjaliści od prowadzenia biznesu, marketingu, ekologii, lodziarstwa i nie tylko!

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Nic więc dziwnego, że trzecia edycja największego święta sugarcrafterów prezentuje się jako wyjątkowo bogaty kawałek tortu. Zgodnie z tradycją, zwiększyła się liczba kategorii konkursowych, a także liczba uczestników konkursu o tytuł The Best of Cake Festival Poland. W tym roku 23-24 października w kultowym Katowickim Spodku zaprezentuje się ponad 500 prac w 14 różnych kategoriach, w tym ponad 40 prac dzieci i młodych dekoratorów. Jak powstają wspaniałe cukrowe dzieła pokażą na scenie głównej znane sugacrafterki z Polski i z zagranicy, m.in. Sylvia Mancini, Katarzyna Osiecka, Gabriela Rüscher, Jarka Sipkova, Sylwia Baumgart.

W tym roku na scenie wystąpią po raz pierwszy goście specjalni spoza słodkiej branży. Organizatorzy postanowili zadbać o całościowe spojrzenie na prowadzenie własnej pracowni oraz firmy i zaprosili ekspertów, którzy opowiedzą o nadchodzących trendach żywieniowych, dbaniu o własną markę i rozwoju osobistym. Wystąpią, m.in. Żaneta Geltz - redaktor naczelna magazynu “Hipoalergiczni”, Zbigniew Bańkowski - właściciel marki Life Welness, Marcin Juchniewicz - coach i współtwórca platformy szkoleniowej  - Eduneo.

Jeśli ktoś przeoczy ich wystąpienie lub też będzie mieć apetyt na więcej informacji, będzie mógł porozmawiać z zaproszonymi gośćmi w strefach tematycznych, które również zagoszczą na Cake Festivalu premierowo.

Ponadto nie zawiodą najlepsi wystawcy zagraniczni i polscy, dzięki którym miłośnicy dekoracji zaopatrzą swoje pracownie w nowe akcesoria i doskonałe surowce - bo tort zawsze może być jeszcze ciekawszy, niż do tej pory!

 


Strefa Zrównoważonego Biznesu

“Eko” to najprężniejszy trend, który kształtuje wszystkie strefy życia współczesnego człowieka. Obecny jest również w słodkim biznesie! Jak uczynić swoją pracownię bardziej ekologiczną? Czy jest możliwa realizacja trendu “zero waste” w pieczeniu ciast? Specjaliści goszczący w Strefie Zrównoważonego Biznesu będą przekonywać, że tak! I zrobią to nie tylko w teorii. Podczas pokazu użycia nowoczesnego blendera oraz prasy o tłoczenia olejów powstaną ekologiczne mąki, pulpy, a także ciasteczka całkowicie wykonane z resztek pozostałych w procesie tłoczenia. Okazuje się, że to, co uchodzi za odpad ma bardzo szerokie (i smaczne!) zastosowanie. Ponadto może stać się kosmetykiem. Tu zobaczycie też jak powstaje wegański makijaż i przekonacie się, że bycie eko to filozofia życia, a nie tylko to, co ląduje na talerzu.

 

 


W Strefie Zrównoważonego Biznesu spotkacie:

- Żanetę Geltz, wydawcę i redaktor naczelną pierwszego w Polsce magazynu dla alergików - Hipoalergiczni, a także twórczynię stowarzyszenia Happy Evolution, którego misją jest promowanie zdrowego stylu życia z domieszką skandynawskiego minimalizmu. Opowie o 10 krokach do kupowania „mniej a lepiej”, żeby pozbyć się nie tylko zbyt wysokich kosztów, ale i zbędnych kilogramów!

- Zbigniewa Bańkowskiego - wielkiego promotora świeżo tłoczonych olejów pozyskiwanych z najróżniejszych roślin. Na strefie zaprezentuje wielofunkcyjne wyciskarki, blendery oraz prasy do tłoczenia olejów, a także podzieli się bogatą wiedzą dotyczącą dobroczynnych właściwości orzechów i nasion.

- Davina Reeves-Ciara - miss Nowego Jorku oraz żona dietetyka, Ireneusza Ciary, zdradzi sekrety pięknego wyglądu oraz doskonałego zdrowia, które - jak deklaruje - zawdzięcza jedzeniu. Opowie o tym, że dlaczego w Polsce łatwiej jest być na diecie raw food, niż gdziekolwiek indziej.

Strefa Elektromobilności

Polskie Stowarzyszenie Elektromobilności udowodni, że istnieje aletrnatywa dla tradycyjnych środków pojazdu. Dlaczego warto zamienić je na te napędzane elektrycznie? Czym takie pojazdy różnią się od tych spalinowych? Uczestnicy będą mogli sprawdzić sami. W Strefie pojawią się, m.in. bus elektryczny, skuter gastronomiczny oraz skuter Askoll, a także stacje ładowania. Tu spotkacie Annę Różańską, pomysłodawczynię i realizatorkę kampanii “Kobieta za kółkiem elektryka”, która promuje ekologiczne rozwiązania dla przedsiębiorczych kboiet. A także ekspertów, którzy z chęcią doradzą w tematach takich jak: ubezpieczenia, źródła finansowania, wyposażenie i akcesoria samochodowe.

 


Strefa Lodziarstwa/ Lodów

Prócz mody na eko, duże znaczenie ma również trend produktów rzemieślniczych. To, co powstaje w niewielkich pracowniach, od podstaw i wedle starych receptur jest najczęściej również ekologiczne. W tym roku w Polsce furorę zrobiły przede wszystkim rzemieślnicze lody, których ikoną stał się właściciel Lodziarni pod Orzechem i Mistrz Polski w Lodziarstwie - Tomasz Szypuła. Jego doskonałych lodów będzie można spróbować właśnie w tej strefie. Degustować można będzie słynnych lodów z awokado z olejem z pestek dyni, a także sorbetu z malin i buraków oraz lodów czekoladowych muscavodo. Niecodzienną atrakcję będzie też stanowić pokaz z degustacją, którą poprowadzi cała ekipa reprezentacji Polski, którzy walczyli w finale Coppa dell Mondo della Gelateria w Rimini – Tomasz Szypuła, Damian Wiśniewski, Łukasz Parzymski i Rafał Macała. Będzie okazja spróbowania mistrzowskich dzieł lodowych, w tym lodów oscypkowych z żurawiną, batonika i tortu, które stanowiły stół pokazowy podczas finału słynnego konkursu. Atrakcji dostarczą również pokazy Damiana Wiśniewskiego, który wykona rzeźbę artystyczną z plastycznej czekolady, pt. Ninth Heaven oraz Rafała Macały, który z kolei na żywo stworzy elementy rzeźby z karmelu i krokantu. Prócz tego – najnowsze trendy, techniki i porady speców branży.

 

 

Strefa Rozwoju

Rozwój firmy to nie tylko inwestowanie w jeszcze lepsze surowce i nowoczesne sprzęty, ale przede wszystkim w samego siebie. Dbałość o równowagę między życiem osobistym a zawodowym, wygląd, zdrowie, a także jakość komunikacji z klientami - to wszystko ma wpływ na funkcjonowanie biznesu. W Strefie Rozwoju zagoszczą eksperci, którzy doradzą jak przekształcić swoje nazwisko w markę, która będzie cieszyć się renomą oraz przyniesie nie tylko zyski, ale przede wszystkim satysfakcję. Autorzy książek oraz znani szkoleniowcy udzielą konsultacji i odpowiedzi na wszystkie wasze pytania dotyczące samorozwoju. Poznasz nowoczesne narzędzia wsparcia biznesu od planu przez działanie z zespołem, sprzedaż, po końcową obsługę klienta. W tym kontakt z konsumentem w social mediach. O to wszystko zadbają:

  • Marcin Juchniewicz  z prelekcją “ Kluczowe kompetencje przedsiębiorcy XXI wieku

  • Piotr Sołtys  z prelekcją “Koncepcja marketingu i sprzedaży, która wygrywa”

  • Anna Nitkiewicz, autorka książki “Strategia marki osobistej”, twórczyni Holistic Brand University

  • Marta Gierlińska, autorka książki “Awake Osiągnij spełnienie w 7 obszarach życia”

  • Anna Maria Wiśniewska, autorka książki “Twój wizerunek w social mediach”

  • Bartosz Słota (twórca agencji Grapes 360)

  • Sabina Tokarz-Polak, “Angielski w biznesie”

  • Piotr Sułkowski Dyrektor Krajowy Vantis Holding, prowadzi konsultacje dotyczące ścieżki rozwoju osobistego oraz biznesowego

  • Grzegorz Zięba - Technika Uwalniania - przekraczanie poziomów świadomości - technika efektywnego zarządzania emocjami 

  • Piotr Cielecki – autor książki "Klucze do zmiany"

 

 

Strefa Stylu

Budowanie swojej marki często zaczyna się od najbardziej podstawowej sprawy jaką jest wygląd. I o to zadbają odpowiednie ekspertki zajmujące się wizerunkiem osoby, takie jak stylistka, makijażystka, a nawet brafitterka. Doradzą jak łączyć kolory. które kolory oraz desenie pasują do konkretnej figury, a także jak dopasowywać do stroju torebki. I choć najważniejszy jest zawsze komfort, to trzeba pamiętać o panujących przy najróżniejszych okazjach dress-codach, które nie zawsze muszą być barierą w noszeniu modnych i wygodnych ubrań oraz dodatków.  

 


Program CFP 2018

Scena główna Cake Festival Poland 2018

Wtorek 23.10.2018

12.00 - otwarcie festiwalu

12.15 - Żaneta Geltz “Kocham jeść, ale nie chcę tyć”

13.30 - Marcin Juchniewicz - Kluczowe kompetencje przedsiębiorcy XXI wieku

14.30 - Anna Nitkiewicz-Jankowska, Grzegorz Zięba - Technika uwalniania - technika efektywnego zarządzania emocjami

15.00 - Sylvia Macini - pokaz sugarcrafterski

16.30 - Anna Różańska - “Elektromobliność dla biznesu”

17.00 - Zbigniew Bańkowski - “Zdrowe rewolucje”

17.30 - Jarka Sipkova - pokaz sugarcrafterski kwiatów

18.30 - Sylwia Baumgart - pokaz sugarcrafterski

20.00 - Zamknięcie pierwszego dnia festiwalu


Środa, 24.10.2018

12.00 - otwarcie festiwalu

12.15 - Katarzyna Osiecka  - pokaz sugarcrafterski

13.30 - Piotr Sołtys - “Koncepcja marketingu i sprzedaży, która wygrywa”

15.00 - Gabriela Rüscher - pokaz sugarcrafterski

16.00 - wręczenie nagród 

18.00 - zamknięcie festiwalu

 

 

Cake Festival Poland 2018

23-24.10.2018, Alei Wojciecha Korfantego 35, Spodek

KUP BILET

http://cakefestival.abilet.pl/

>>> http://cakefestivalpoland.com

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji