...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Cake Festival Poland: Szał, show i genialni polscy dekoratorzy tortów w Katowicach!

Od dziś Katowice to nie tylko stolica Śląska, to przede wszystkim polska stolica sugarcraftingu! Ten weekend, 22-23 października, zapamiętamy na bardzo długo. Po raz pierwszy na taką skalę udało się przyciągnąć wielu dekoratorów tortów artystycznych z całej Polski.

Tak kolorowego i słodkiego eventu nie było jeszcze w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach! 22-23 października właśnie tam zagościło ponad 300 tortów biorący udział w 8 różnych kategoriach, w tym najchętniej podziwiane torty 3D. A wraz z nimi autorki i autorzy cukrowych arcydzieł, wśród których było aż 30 dzieci i młodzieży z najmłodszym - bo zaledwie 4-letnim adeptem sugarcraftingu! Wydarzenie przyciągnęło zarówno profesjonalistów, jak też hobbystów pieczenia i dekorowania słodkości i to również tych zza zagranicy - Niemiec, Irlandii, Słowacji, Czech oraz Holandii.  

 

 

 

Zanim hala wypełniła się pasjonatami sugarcraftingu, na miejscu pojawiła się już Telewizja Polska - dziennikarka programu TVP 2 “Pytanie na Śniadanie” pokazała w kamerze zapierające dech w piersiach wyroby z masy cukrowej, a nawet zjadła kawałek takiego dzieła.

 

 

Mniej lekkie i słodkie zadanie czekało jury, które już od rana debatowało nad wyborem najlepiej udekorowanych tortów i ciasteczek. Laureatów poszczególnych kategorii poznaliśmy drugiego dnia (lista nazwisk zwycięzców dostępna w oddzielnym artykule). To właśnie ten moment należał do najbardziej wyczekiwanych i wzruszających. Łzy szczęścia płynęły zwłaszcza z oczu Malwiny Franczak, która zdobyła aż 4 medale, w tym nagrodę główną - The Best of Cake Festival Poland (wywiad z Malwiną Franczak - TUTAJ).

 

 

Prócz bajecznej wystawy na odwiedzających czekały liczne pokazy - na scenie głównej wystąpiły polskie i zagraniczne gwiazdy branży, min. Jarka Sipkova, Maria Genna, Gabi Ruscher oraz Marielly Parra.

 

W strefie Mistrza Dekoracji oraz na stoiskach wystawców również sporo się działo. Można było podziwiać pracę mistrzów, samemu próbować swoich sił, zadawać pytania, a także zaopatrzyć się w potrzebne akcesoria do pogłębiania pasji dekorowania.

 

 

 

I edycja Cake Festival Poland pokazała, że tego typu wydarzenie jest potrzebne - jako platforma do spotkania, wymiany doświadczeń, ale przede wszystkim pokazania twarzy tych, którzy stoją za wspaniałymi dziełami z cukru! Już teraz znamy datę kolejnego spotkania z sugarcraftingiem - kolejna edycja odbędzie się również w Katowicach 14-15 października 2017.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji