...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cargill otwiera Dom Czekolady

Amerykański koncern Cargill, a konkretnie Cargill Cocoa & Chocolate Europe otworzył w swojej belgijskiej siedzibie w Mouscron Dom Czekolady. Nowoczesne europejskie centrum ma powierzchnię 6200 metrów kwadratowych, firma zainwestowała w nie 21 mln dolarów.

Założeniem było stworzenie pod jednym dachem kreatywnego miejsca pracy dla zespołu badawczo-rozwojowego europejskiego oddziału firmy, wyjątkowej fabryki, centrum, w którym klienci mogą współpracować z ekspertami, czerpać wiedzę, śledzić trendy, wcielać pomysły w życie, a także smakować, wąchać, odczuwać, oglądać czekoladę w każdej postaci. Dom Czekolady Cargill ma służyć zarówno klientom przemysłowym, jak i smakoszom czekolady. Nowoczesna fabryka (zakład pilotażowy) daje klientom marki możliwość szybkiego prototypowania nowych produktów w małych partiach. Centrum sensoryczne (Sensory Expertise Center) pozwala przeprowadzać zaawansowane testy sensoryczne za pomocą najnowocześniejszego sprzętu. W centrum pracuje obecnie 40 inżynierów ds. czekolady.

 


Dział Cocoa&Chocolate firmy Cargill działa w Belgii od 20 lat, intensywnie inwestując w badania i rozwój, przejmując inne firmy takie jak Smet czy Leman Decorations, pracując m.in. nad czekoladą wegańską, superbiałą czy o obniżonej zawartości cukru. Łącznie z nowo powstałym Domem Czekolady ma 10 takich centrów na świecie. Rozwija także łańcuch zrównoważonych dostaw kakao m.in. w Brazylii, Ekwadorze, Kamerunie, Ghanie, Indonezji, na Wybrzeżu Kości Słoniowej.

ESS

źródło >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania. Zapraszamy do lektury.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji