...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Carrot Cake

autor: Jurij Gorobczyszyn

RECEPTURA

Biszkopt
0,200 g cukru
0,001 g soli
0,130 g mąki
0,002 g proszku do pieczenia
0,002 g sody
0,005 g cynamonu
0,002 g mielonego imbiru
0,070 g oleju
0,120 g jaj
0,300 g marchewki

Podgrzać piec do 182°C. Suche składniki wymieszać w misce. Dokładnie połączyć olej i jajka. Stopniowo dodawać suche składniki do płynnych. Wypiekać 12-18 minut w temp. 182°C.

Krem marchewkowy
0,005 g żelatyny
0,200 g marchewki
0,400 g śmietany 33%
0,055 g cukru pudru
0,005 g cynamonu
0,150 g białej czekolady 29%

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zagotować śmietanę, marchew, cukier puder i cynamon. Po zagotowaniu dodać żelatynę. Gotową masę wlać do czekolady i blendować do uzyskania jednolitej konsystencji.

 

Żelka marchewkowa
0,005 g żelatyny
0,170 g soku z marchwi
0,030 g cukru pudru
0,050 g puree morelowego

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. W małym garnku podgrzać do 45°C puree z moreli, cukier puder i 1 soku z marchwi. Dodać żelatynę i drugą połowę soku z marchwi.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji