dodano , Redakcja PS

Carrot Cake

autor: Jurij Gorobczyszyn

RECEPTURA

Biszkopt
0,200 g cukru
0,001 g soli
0,130 g mąki
0,002 g proszku do pieczenia
0,002 g sody
0,005 g cynamonu
0,002 g mielonego imbiru
0,070 g oleju
0,120 g jaj
0,300 g marchewki

Podgrzać piec do 182°C. Suche składniki wymieszać w misce. Dokładnie połączyć olej i jajka. Stopniowo dodawać suche składniki do płynnych. Wypiekać 12-18 minut w temp. 182°C.

Krem marchewkowy
0,005 g żelatyny
0,200 g marchewki
0,400 g śmietany 33%
0,055 g cukru pudru
0,005 g cynamonu
0,150 g białej czekolady 29%

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zagotować śmietanę, marchew, cukier puder i cynamon. Po zagotowaniu dodać żelatynę. Gotową masę wlać do czekolady i blendować do uzyskania jednolitej konsystencji.

 

Żelka marchewkowa
0,005 g żelatyny
0,170 g soku z marchwi
0,030 g cukru pudru
0,050 g puree morelowego

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. W małym garnku podgrzać do 45°C puree z moreli, cukier puder i 1 soku z marchwi. Dodać żelatynę i drugą połowę soku z marchwi.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji