...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Celebruj ostatnie dni lata francuskimi śniadaniami w sercu stolicy

Śniadanie we francuskim stylu w sercu Warszawy? Teraz to możliwe w piekarni rzemieślniczej Chaud Pain. Przed lokalem, w sąsiedztwie Hotelu Europejskiego znajduje się ogródek, który pozwoli na celebrowanie chwil w gronie przyjaciół. Smaki serwowane w tym miejscu pozwolą przenieść się w aromatyczną podróż do smaków Francji.

Do końca kalendarzowego lata zostało niespełna dziesięć dni. Warto spędzić je w przyjemnej atmosferze wśród oryginalnych smaków, korzystając z promieni słońca w ogródku piekarni Chaud Pain tuż przy Krakowskim Przedmieściu.

 Prawdziwy, francuski, chrupiący croissant nasycony masłem to idealny towarzysz porannej kawy. Wypieki rodem z Francji w polskim wydaniu są dostępne w piekarni Chaud Pain w budynku Hotelu Europejskiego w Warszawie. Piekarnia istnieje na rynku od grudnia ubiegłego roku, a następnie poszerzyła swoją działalność również o ogródek przy ulicy Ossolińskich, który jest idealnym miejscem na celebrowanie chwil w gronie przyjaciół. To także świetna przestrzeń na spotkania biznesowe w formie lunchu.

 

 

„Chaud Pain dotychczas znane było mieszkańcom Warszawy z rzemieślniczego pieczywa, słodkich wypieków oraz części delikatesowej z międzynarodowymi produktami na wynos. Teraz, wraz z rozwojem naszej firmy, przygotowaliśmy dla naszych Gości nowe menu, które pozwala na celebrowanie wspólnych chwil już w formie stacjonarnej.” - mówi Antoine Azaïs, dyrektor grupy Project Warszawa.

Chaud Pain (czyt. “szo pę”) z jęz. fr. oznacza gorący chleb. To piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Przepisy, z których powstają produkty sięgają sprawdzonych receptur z rzemieślniczym sznytem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert, który dobiera wyselekcjonowane zboża zarówno z polskich upraw, jak i sprowadza je z Francji.

 

 

“W naszej nowej ofercie znajdą się oryginalne kompozycje z francuskimi croissantami w roli głównej, które podawane są w formie wytrawnej (np. z jajecznicą, bekonem, lub kozim serem). Miłośnicy focacci odkryją ją na nowo w wersji z hummusem i burakiem, lub karczochami i włoskimi szynkami. Dodatkowo serwujemy tapasy złożone m.in. z marynowanych oliwek, oryginalnych wędlin i serów. A to wszystko w towarzystwie wypiekanego na miejscu autorskiego pieczywa rzemieślniczego. W Chaud Pain prym nadal wiedzie jednak słodka strona wypieków oraz ciast, które idealnie komponuje się z poranną kawą lub jest świetnym zwieńczeniem posiłku.” - mówi Paweł Albert, szef piekarni Chaud Pain.

 

 

W ofercie Chaud Pain znajdziemy m.in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodki brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty wypiekane na bazie przepisów rodem z Francji. Dodatkowo dla tych, którzy wybierają lunch na mieście, dostępne są różne warianty kanapek na bazie wypiekanego na miejscu pieczywa oraz autorskie sałatki. W części delikatesowej inspirowanej smakami świata znajdziemy m.in. kawior, konserwowe owoce morza, hiszpańskie szynki i francuskie sery. Piekarnia Chaud Pain należy do grupy Project Warszawa, pod którego parasolem znajdują się również restauracje Epoka oraz Bez Tytułu.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji