...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Chef for kids - wspomóż otwarcie wyjątkowego miejsca dla potrzebujących dzieci

Takiej inicjatywy jeszcze nie było! We Wrocławiu za sprawą fundacji stworzonej przez osoby z branży gastronomicznej powstaje pierwsza placówka, w której dzieci młodzież poszkodowani przez los będą mogli uczyć się zawodu za darmo!

Głównymi pomysłodawcami projektu są Tomasz Dolata oraz Dariusz Antończyk. To z ich inicjatywy powstał projekt założenia fundacji oraz placówki, w której zarówno oni, jak i koledzy z branży będą mogli młodym przekazać swoją wiedzę, dając wsparcie na start w dorosłość. A takich dzieci i młodzierzy nie brakuje - to potrzebujacy z domów dziecka, dzieci zaniedbane przez nieodpowiedzialnych i obciążonych nałogami rodziców, znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej. 

- Pomagamy od zawsze - mówi Tomasz Dolata. - Od lat organizowlaiśmy z zaangażowanymi koelgami z grupy the Chefs różne akcje charytatywne, w tym często kolacje degustacyjne itp. W pewnym momencie stwierdziliśmy, że potrzebujemy tym wszystkim działaniom nadać status prawny, dzięki temu te łatwiej działac, bo można wystawić fakturę, a nasze działania są jeszcze bardziej przejrzyste i więcej osób może się o nas dowiedzieć. 

Tak powstała fundacja, w której skład wchodzą też Anna Magdalena Ostaszewska oraz Paweł Tkaczuk. Żeby w pełni móc realizować cele statutowe fundacji, pomysłodawcy zdecydowali się również na uruchomienie pierwszej w Polsce Akademii Kulinarnej z pracowniami dydaktycznymi do nauki w zawodach PIEKARZ, CUKIERNIK, KUCHARZ dla młodzieży opuszczającej domy dziecka i inne placówki wychowawcze.

 


Akademia powstanie we Wrocławiu, ale wielu zaprzyjaźnionych szefów zaproponowało pomoc w prowadzeni uzajęć w swoich pracowniach, jak np. Michał Wiśniewski oraz Wiesław Kucia. W placówkach tych wykwalifikowaną kadra nieodpłatnie będzie szkolić młodzież znajdującą się w trudnej sytuacji materialnej, jak również pomagać w usamodzielnianiu się po opuszczeniu domu dziecka, i innych placówek opiekuńczo wychowawczych w zakresie bezpiecznego startu w dorosłe życie. Wszyscy podopieczni Fundacji będą mogli szkolić, uczyć się, i zdobywać doświadczenie pod bacznym okiem nauczycieli.

Co więcej, obok Akademii powstanie sklep, w którym na bieżąco można będzie kupić "prace" uczniów, chleby, torty, monoporcje i wiele innych smakołyków. Już niebawem ruszy też akcja sprzedaży fundacyjnych giftów, czyli słoiczków wyprodukowanych przez zaprzyjaźnioną firmę, dzięki którym fundacja również zbiera fundusze na swoje szczytne cele.

- Wierzymy, że to między innymi dzięki wsparciu wielu ludzi dobrej woli, będziemy mogli pomóc ukształtować zawodowo wielu młodych ludzi, otwierając im szeroko drzwi, żeby bezpiecznie i odpowiedzialnie mogli wejść w dorosłe życie i zdobywać świat…- deklaruje organizator projektu.

Grupa The Chefs >>> KLIK!


Jak można pomóc w realizacji prokjektu? 

Wpłać na zrzutkę >>> KLIK!

Wpłać na konto fundacji >>>  PL 60 1050 1823 1000 0097 4057 4588 (w tytule przelewu wpisać nazwę Państwa firmy, lokalu gastronomicznego, piekarni, cukierni, kawiarni z dopiskiem darowizna plus miasto. Np: Darowizna Pajda Manufaktura chleba – Warszawa)

Zaangażuj się >>> aktualnie fundacja poszukuje osób do współpracy w obsłudze mediów społecznościowych oraz kontaktu z mediami, dzięki czemu będzie można mocniej nagłośnić akcję; 

Tomasz Dolata (przedstawiciel rady fundacji Chef for Kids): tel >>> 537039184, e-mail >>> tomasz@chefsforkids.pl





Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji