...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , UNIFERM Polska, materiał promocyjny

Chleb „na Świąteczny Stół”

autor: Uniferm

Chleb wieloziarnisty z  pestkami dyni i świeżym sokiem z dyni

RECEPTURA

Masa Namoczona
2,000 kg pestek dyni w soku  dyni- UNIFERM FermFresh-Kürbis
4,000 kg mieszanki wieloziarnistej- UNIFERM Variokorn 
2,000 kg wody

Ciasto
3,000 kg mąki żytniej
7,000 kg mąki pszennej
0,150 kg środeka enzymatycznego-  UNIFERM MegaStabil
0,400 kg drożdży UNI Aktiva
0,200 kg Speisesalz- Sól w chlebie
5,700 kg wody
-----------------------      
Razem: 24,450 kg

Posypka
1,000 kg pestek dyni       
0,500 kg mieszanki sześcioziarnistej- UNIFERM 6-Korn- u. Saaten
--------------------------
Razem: 25,950 kg

 

 


Parametry produkcji

  • Mieszanie  5 + 4  min
  • Temp. ciasta °C ca. 26 °C
  • Spoczynek 15  min
  • Naważka  0,850 kg
  • Gara ok. 40 min
  • Czas wypieku ca. 40  min
  • Temp. wypieku  250↓210 °C


Przygotowanie
UNIFERM FermFresh-Kürbis wraz z UNIFERM Variokorn namaczać co najmniej 30 min. Następnie wraz  z pozostałymi składnikami wyrobić ciasto. Po spoczynku podzielić na kęsy, zaokrąglić, następnie górną powierzchnię  zwilżyć i obtoczyć w mieszance ziaren  z pestkami dyni oraz wstawić do gary posypką do dołu. Przed wsadem nacinać powierzchnię kęsów w znak karo.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez UNIFERM Polska Sp. z o. o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji