...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Chleb pod Piramidą – rzemieślnicza piekarnia w sercu Luwru

Pod słynną szklaną piramidą w Luwrze otwarto rzemieślniczą piekarnię, w której tradycyjny francuski chleb wypiekany jest na oczach odwiedzających. Za konceptem stoją Pascal Rigo i Arnaud Chevalier – mistrzowie piekarnictwa z międzynarodowym doświadczeniem.

 

 

W jednym z najsłynniejszych muzeów świata otwarto 5 czerwca br. piekarnię rzemieślniczą o prostej nazwie „Piekarnia Luwru” (Boulangerie du Louvre). Jest to pierwsza piekarnia w tym niezwykłym miejscu. Znajduje się ona bezpośrednio pod szklaną piramidą projektu Ieoh Ming Peia (1917–2019), amerykańskiego architekta chińskiego pochodzenia, która od 1989 roku stanowi jedno z najbardziej rozpoznawalnych wejść do Musée du Louvre.

Piekarnią zarządzają Pascal Rigo i Arnaud Chevalier, uznani szefowie rzemiosła piekarniczego, którzy po raz pierwszy współpracowali przy projekcie La P’tite Boulangerie w 2016 roku. Rigo – znany jako założyciel kultowej Boulange w San Francisco – powraca z inwestycją do Francji, oferując wypieki, które łączą lokalną jakość z międzynarodowym doświadczeniem.

 

 

W „Piekarni Luwru” wypieka się chleb na naturalnym zakwasie, a proces pieczenia odbywa się w pełni transparentnie – klienci mogą obserwować pracę piekarzy przez przeszkloną witrynę. Flagowym produktem jest Pain du Louvre – bochenek na bazie ekologicznej mąki z młynów Les Moulins Fouché, z charakterystycznym tłoczonym emblematem szklanej piramidy.

W ofercie znajdują się także m.in. croissanty „signature” muśnięte czekoladą, drożdżówki z ciasta francuskiego z jabłkami, tartaletki cytrynowe oraz klasyczne francuskie bułeczki. Wszystkie wypieki tworzone są z produktów wysokiej jakości, pochodzących z krótkich łańcuchów dostaw, co podkreśla rzemieślniczy i zrównoważony charakter projektu.

Za projekt wnętrza odpowiada paryska agencja CB’a Design, która stworzyła ascetyczną, elegancką przestrzeń – dominują tu biel, drewno i światło, co podkreśla czystość formy i transparentność produkcji.

Piekarnia działa w formule „grab & go”, ale oferuje też przestrzeń do spożycia wypieków na miejscu – jest to idealna propozycja zarówno dla turystów, jak i mieszkańców Paryża, którzy chcą poczuć smak prawdziwego, świeżo wypieczonego chleba w niezwykłej scenerii.

„Piekarnia Luwru” otwarta jest codziennie (z wyjątkiem wtorków), w godzinach od 9:00 do 18:00, a w środy i piątki do 21:00.

K.Sz. 

Bieżące wydanie czasopisma

Od fermentacji i fizjologii, przez kamienne kajzerki i kardamonki, po mango, piecowe wybory i lukrowane truskawki - nowy Mistrza Branży na urlop!

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji