...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Christophe Michalak otworzył piekarnię marzeń

Kopain - piekarnia otwarta niedawno przez znanego cukiernika mieści się w Paryżu, przy 60 rue du Faubourg Poiddonnière. Inspiracją są smaki prostego, rustykalnego pieczywa zapamiętane z dzieciństwa, z lokalnych piekarni odwiedzanych z babcią.

Michalak już dawno marzył o tym, by zająć się pieczeniem chleba i nawet praktykował w piekarni, mając 15 lat. To marzenie po raz pierwszy spełnił w wieku 27 lat, gdy Alain Ducasse zaproponował mu pracę cukiernika w Hôtel Plaza Athénee - wówczas miał okazję opracować nową gamę pieczywa i ciastek. Hitem okazały się nadziewane brioszki, które zostały w hotelowym menu do dziś.

 


Michalaka interesują proste, naturalne produkty najwyższej jakości, w minimalnym opakowaniu - nie rewolucja w piekarstwie. W swojej piekarni bazuje na doskonałych składnikach, używając m.in. ekologicznych mąk i jaj, masła z chronioną nazwą pochodzenia, jakościowej francuskiej oliwy. Wypieka pieczywo na kwasach, poddawane długiej fermentacji. W Kopain można też kupić chleby z dodatkami, orzechami i owocami - m.in. morelami, figami, jagodami. Poza pieczywem są też słodkie wypieki: makaroniki, croissanty kouign amann, financiery, precle, magdalenki oraz ciasta (bezy, szarlotki, serniki). Cały czas powstają nowe kreacje - słodkie i wytrawne - którymi Michalak dzieli się w mediach społecznościowych.

>>> https://www.boulangeriekopain.com/

Zdjęcia >>> Christophe Michalak 

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji