autor: Barry Callebaut / Mona Lisa
RECEPTURA
Ciasteczka Ruby 60 ciastek (± 12 g na szt.)
CIASTKO
248 g masło
19 g cukier puder
Utrzeć na kremową teksturę
256 g mączka migdałowa 100%
23 g pasta waniliowa
Dodać i dokładnie wymieszać
92 g żółtka jaj
54 g jaja
122 g mąka T45
Dodać i dokładnie wymieszać na jednolitą pastę
Odstawić całość do lodówki na noc w 4°C. Rozwałkować ciasto na 3 mm i wykroić krążki o średnicy 7 cm.
Piec w 170°C przez 15 minut i odstawić do wystygnięcia.
DEKORACJE Z FOLII TRANSFEROWYCH
500 g Czekolada ruby Callebaut* Finest Belgian Chocolate N*RB 1(CHR-R35RB1)
Zatemperować
Wyszprycować czekoladę ruby RB 1 na folię i docisnąć do ciastka.
Wstawić do lodówki na 10 minut do stężenia.
Dodać dekoracje ruby zanim czekolada ostygnie.
Wskazówka: aby przedłużyć smak i kolor ruby, zapakuj swoje wyroby ruby w opakowania chroniące przed wilgocią i światłem.