Zdarza ci się marzyć o ciepłym, chrupiącym ciastku i szklance mleka w środku nocy, kiedy nie możesz zasnąć? Odpowiedzią na takie zachcianki jest otwarta do późnych godzin nocnych amerykańska sieć piekarni Insomnia Cookies. W marcu otwiera się kolejna, już czwarta lokalizacja w Atlancie.
Insomnia Cookies w Atlancie jest otwarte od godziny 12:00 do pierwszej lub drugiej w nocy. Do tych godzin dostarcza klientom kanapki i ciastka. Szybko rozwijająca się sieć z lokalami głównie w Nowym Jorku i Pensylwanii specjalizuje się w dostawach ciepłych ciastek pod same drzwi, obsługuje klientów indywidualnych i firmy. Dostawy są realizowane nawet do godziny 03:00. Klienci mogą zamawiać ciasta, ciasteczka, lody, dodatkowe polewy i posypki, a nawet zimne mleko jako dodatek. Oprócz klasycznych brownies, snickerdoodles, ciastek z kawałkami czekolady czy owsianych oraz dużych „ciasteczkowych” ciast wzbogaconych polewami, kremami i posypkami w ofercie znajdują się takie ciekawostki jak: ciastka inspirowane irlandzkimi cukierkami „ziemniaczkami” (z kokosem, serkiem śmietankowym i cynamonem) czy słynnymi Reese’s z czekoladą i masłem orzechowym, ciastka red velvet, truskawkowe z czekoladą, z solonym karmelem. Insomnia Cookies oferuje też opcje wegańskie i bezglutenowe.
Pomysł na taki koncept piekarniczy należy do Setha Berkowitza. Stworzył Insomnia Cookies w 2003 roku, będąc jeszcze studentem Uniwersytetu Pensylwanii. Obecnie sieć realizuje dostawy (już niekoniecznie nocne) na terenie całego kraju i zapowiada otwarcie dziewięciu nowych lokalizacji tej wiosny.
zdjęcia: https://www.facebook.com/insomniacookies
PALMA DO WYPIEKÓW – ODBIERZ KUPON NA MARGARYNĘ
PRZYJDŹ DO NAS Z WYCIĘTYM KUPONEM Z MISTRZA BRANŻY (str. 27) I ODBIERZ 10KG MARGARYNY BIELSKA GRATIS!
WAŻNE DO 30.03.2021