...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Ciasto Wiedeńskie 60/40

autor: Piotr Nowak, technolog, Centrum Polska

Zaletą ciasta wiedeńskiego jest jego uniwersalność i możliwość urozmaicania asortymentu prawie że w nieskończoność. Jedną z wersji wiedeńskiego jest ciasto „piaskowe”, wilgotne, biszkoptowo-tłusz­czowe, które jest dobrą bazą pod owoce czy ciastka deserowe. Liczba wariacji smakowych czy ułożenia warstw nie ma granic. Poniżej jedna z takich propozycji z lekkim kremem śmietankowo-herbacianym.

RECEPTURA I

Ciasto piaskowe z makiem
1500 g mieszanki Wienercake Dossche Mills
900 g oleju
750 g jaj
200 g maku „Perła Mak” Centrum Polska
2 g aromatu bakaliowego Centrum Polska

Wszystkie składniki, poza makiem, miesza­my na średnich obrotach przez ok. 3-4 mi­nuty, używając płaskiego mieszadła. Pod koniec dodajemy mak i aromat bakaliowy.

Nadzienie serowe
1000 g sera białego mielonego
200 g jajka
200 g naparu herbacianego
100 g budyniu

Zmielony ser, jajko, wystudzony napar z aromatycznej herbaty oraz budyń miesza­my do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę szprycujemy na przygotowane ciasto piaskowe z makiem. Wypiekamy w temp. 180°C przez ok. 25-30 minut.

FOT. CENTRUM POLSKA

 

Delikatny krem śmietankowo-herbaciany
1500 g śmietany kremówki
100 g cukru kryształu
50 g cukru waniliowego
150 g naparu herbacianego
30 g żelatyny

Kremówkę z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy, łączymy z żelatyną namoczo­ną z przygotowanym wcześniej naparem z aromatycznej herbaty. Przykrywamy wy­studzony blat i chłodzimy.

Dekoracja
Żel na zimno
Ziarna kawy, drylowane, kandyzowane wiśnie, wiórki czekolady, migdały

W recepturze zastosowano:
• Wienercake Dossche Mills  - mieszanka do przygotowania ciast biszkoptowo-tłuszczowych,
• Aromat bakaliowy Centrum Polska,
• „Perła Mak” Centrum Polska - sparzony i zmielony mak o wyraźnym, aromatycznym smaku.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji