...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Ciasto czekoladowo-orzechowe

autor: Zeelandia

Ciasto orzechowo-czekoladowe:
1500 g Ciasto Orzechowo-Czekoladowe
300 g jaja
300 ml woda

• Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut przy zastosowaniu płaskiego mieszadła.
• Masę wyłożyć na 2 blaty 60x40 cm. Wypiekać w temperaturze 180 oC przez 15-20 minut.
• Wystudzone blaty skleić ganaszem. Pozostawić do zastygnięcia.


Ganasz z krokantem orzechowym:
220 gorzechy włoskie
220 g cukier    
50 ml woda
25 g masło    
1000 g czekolada biała profesjonalna*
300 ml śmietana 30%

• Gotować wodę z cukrem do czasu uzyskania koloru jasnego miodu. Dodać posiekane orzechy i skarmelizować je lekko. • Zdjąć ze źródła ognia, dodać masło - całość wymieszać.
• Śmietanę podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle mieszając, zagotować. Zdjąć ze źródła ognia, dodać czekoladę, mieszać do czasu powstania jednolitej masy.
• Połączyć obie masy, dokładnie wymieszać.

* Profesjonalna biała czekolada może być zastąpiona w recepturze przez Scaldis Biały ( w stosunku 1:1).


Krem orzechowy:
350 g Zeesan Orzechowy
350 ml woda    
1750 ml śmietana 30%

• Schłodzoną śmietanę ubić.
• Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie, dodawać porcjami ubitą śmietanę. Całość delikatnie wymieszać.


Ciasto czekoladowe:
500 g Maestro Czekoladowe
330 g jaja
30 ml woda

• Wszystkie składniki napowietrzać przez ok. 10 minut na wysokich obrotach przy zastosowaniu rózgi. Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 60x40 cm.Wypiekać w temperaturze 190-200oC przez 15-20 min.

Ganasz :
400 g Satina
200 ml śmietana 30%

• Śmietanę podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając, zagotować. Zdjąć ze źródła ognia, dodać Satina. Mieszać do czasu powstania jedorodnej masy.


Przyrządzanie:
• Połowę kremu wyłożyć na złączone ciasto orzechowo-czekoladowe, delikatnie docisnąć wystudzonym blatem ciasta czekoladowego. Wyłożyć pozostałą porcję kremu, wyrównać i schłodzić.
• Pokryć ganaszem, udekorować: Dobla Choinkamia, Dobla Wirkami - czekolada mleczna, mini bezikami przygotowanymi z Bianca Meringue oraz orzechami laskowymi.
• Przechowywać w warunkach chłodniczych.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji