...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Ciasto czekoladowo-orzechowe

autor: Zeelandia

Ciasto orzechowo-czekoladowe:
1500 g Ciasto Orzechowo-Czekoladowe
300 g jaja
300 ml woda

• Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut przy zastosowaniu płaskiego mieszadła.
• Masę wyłożyć na 2 blaty 60x40 cm. Wypiekać w temperaturze 180 oC przez 15-20 minut.
• Wystudzone blaty skleić ganaszem. Pozostawić do zastygnięcia.


Ganasz z krokantem orzechowym:
220 gorzechy włoskie
220 g cukier    
50 ml woda
25 g masło    
1000 g czekolada biała profesjonalna*
300 ml śmietana 30%

• Gotować wodę z cukrem do czasu uzyskania koloru jasnego miodu. Dodać posiekane orzechy i skarmelizować je lekko. • Zdjąć ze źródła ognia, dodać masło - całość wymieszać.
• Śmietanę podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle mieszając, zagotować. Zdjąć ze źródła ognia, dodać czekoladę, mieszać do czasu powstania jednolitej masy.
• Połączyć obie masy, dokładnie wymieszać.

* Profesjonalna biała czekolada może być zastąpiona w recepturze przez Scaldis Biały ( w stosunku 1:1).


Krem orzechowy:
350 g Zeesan Orzechowy
350 ml woda    
1750 ml śmietana 30%

• Schłodzoną śmietanę ubić.
• Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie, dodawać porcjami ubitą śmietanę. Całość delikatnie wymieszać.


Ciasto czekoladowe:
500 g Maestro Czekoladowe
330 g jaja
30 ml woda

• Wszystkie składniki napowietrzać przez ok. 10 minut na wysokich obrotach przy zastosowaniu rózgi. Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 60x40 cm.Wypiekać w temperaturze 190-200oC przez 15-20 min.

Ganasz :
400 g Satina
200 ml śmietana 30%

• Śmietanę podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając, zagotować. Zdjąć ze źródła ognia, dodać Satina. Mieszać do czasu powstania jedorodnej masy.


Przyrządzanie:
• Połowę kremu wyłożyć na złączone ciasto orzechowo-czekoladowe, delikatnie docisnąć wystudzonym blatem ciasta czekoladowego. Wyłożyć pozostałą porcję kremu, wyrównać i schłodzić.
• Pokryć ganaszem, udekorować: Dobla Choinkamia, Dobla Wirkami - czekolada mleczna, mini bezikami przygotowanymi z Bianca Meringue oraz orzechami laskowymi.
• Przechowywać w warunkach chłodniczych.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji