...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Ciasto orzechowe z powidłami - Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku

autor: Bartosz Kemus, Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku, wychowawca Katarzyna Piełka, praktyki: Cukiernia dla Ciebie, Rybnik

RECEPTURA

Ciasto
4 szklanki mąki
1 i 1/2 kostki margaryny Kasi  
3 szklanki cukru pudru
6 żółtek
1 opakowanie (16 g) proszku do pieczenia
1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego

Do przełożenia
1 szklanka cukru
6 białek
1 opakowanie kremu karpatkowego  
1 słoik powideł śliwkowych  (250 ml)
20 dag orzechów włoskich
100 g wódki

PRZYGOTOWANIE
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i wyłożyć w dwóch identycznych formach do pieczenia. Posmarować powidłami śliwkowymi.

Białka połączyć z cukrem i ubić na sztywną pianę, następnie nałożyć je na ciasto przesmarowane powidłami. Całość  posypać posiekanymi orzechami.  Piec przez 40-50 min w piekarniku nagrzanym do 180oC.


Przygotować krem karpatkowy według przepisu podanego na opakowaniu; do kremu należy dodać alkohol. Gotowy krem nałożyć na drugi placek i przykryć plackiem z warstwą orzechowo-śliwkową (warstwą do dołu). Polać polewą czekoladową, przybrać według gustu.   

Smacznego!

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji