...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Ciasto szpinakowe Mech

autor: AKO S.A.

Ciasto mech to wilgotne ciasto biszkoptowotłuszczowe z dodatkiem suszonych liści szpinaku przełożone delikatnym kremem serowośmietankowym, przykryte zieloną pierzynką. Ciasto nie zawiera w składzie mąki pszennej.

Receptura

Blat szpinakowy
2000 g Koncentratu „Ciasto szpinakowe” AKO
600 g jaj
600 g oleju
400 g wody
--------------
3600 g

Krem śmietankowo-serowy
1200 g śmietanki 30%
2000 g twarogu
300 g Stabilizatora „Balbina neutralna”AKO
400 g wody do Balbiny
-----------------
3900 g


Razem: 7500 g
Ubytki: 750 g
Wydajność: 6750 g

Sposób przygotowania:
Składniki ciasta na blat szpina­kowy wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników. Następnie ubijać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 min.
Ciasto rozłożyć na blachę z wysokim rantem o wymiarach 60/40, wypiec w temp. 180oC przez ok. 40 minut.
Po wystygnięciu ściąć górną część (ok. 1 cm) ciasta i pokruszyć.
Pozostały blat przeciąć poziomo na dwie równe części.
Balbinę rozpuścić w wodzie, następnie połączyć z ubitą śmietanką i serem twarogowym.
Tak przygotowaną masą przełożyć blaty ciasta, a górę posypać pokruszonym uprzednio ciastem, odstawić do schłodzenia.
Udekorować wg uznania np. owocami jagody, borówki, maliny lub cząstkami granatu.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji