...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Co wiesz o formach wypiekowych? Aluminium kontra Kwasówki

Piekarzu, czy wiesz, kiedy można stosować aluminiowe formy wypiekowe, a kiedy należy z nich zrezygnować? Czy blachy i formy powinny mieć atesty jakościowe, czy wystarczy deklaracja producenta? O czym powinien wiedzieć piekarz, zanim stanie przed wyborem zakupu nowych form i blach?

Tylko teraz bezpłatny e-book Mistrza Branży dla Ciebie! Subskrybenci naszego newslettera już dziś otrzymali go na swoje skrzynki pocztowe. Wystarczy, że i Ty zapiszesz się na nasz newsletter.

W ciągu ostatnich lat diametralnie zmieniło się podejście do stosowania aluminium w produkcji żywności, w tym do wypieku chleba na zakwasie. Świadczą o tym badania naukowe oraz atesty wydawane przez Państwowy Zakład Higieny (PZH), które mocno zawęziły zakres użycia aluminium w branży spożywczej. We wrześniu 2018 r. nasza redakcja przyjrzała się sprawie, zasięgając opinii ekspertów, piekarzy, a także PZH i obszernie opisaliśmy temat w wydaniu drukowanym Mistrza Branży.

 

 

Dziś nasze opracowanie udostępniamy w formie bezpłatnego e-booka, z którego dowiesz się:

- jakie zagrożenia dla zdrowia konsumentów niesie aluminium?

- kiedy nie można stosować form z aluminium i stali aluminiowanej w piekarstwie?

- jaka stal jest dopuszczona przez Państwowy Zakład Higieny do wypieku chleba na zakwasie?

- jakie dokumenty powinien przedstawić producent form wypiekowych?

- dlaczego piekarnie wymieniają formy na kwasówki?



Bądź pierwszy i pobierz bezpłatny e-book dla Czytelników Mistrza Branży

 



Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji