...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Credi Pizza

autorzy: Krzysztof Fot, Roman Gużda, firma Credin

     
 

Artukuł pochodzi z listopadowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

 

Receptura podstawowa

1000 g mieszanki Credi Pizza Koncentrat 50%
1000 g mąki pszennej typ 550  
100 g świeżych drożdży
100-200 g oleju   
1100 g wody  

Przygotowanie

Wymieszać wszystkie składniki razem przez 2 minuty na wolnych obrotach i 8 minut na szybkich przy użyciu haka lub spirali.

Temperatura ciasta: ok. 25°C

Rozwałkować około 1100 g ciasta na pizzę do grubości 3 mm i umieścić na blasze (600 x 460 x 20 mm).
Wierzch ciasta posmarować Napoli Sosem. Ułożyć dodatki według uznania, posypać serem i oregano.

Garowanie: ok. 30 minut
Pieczenie: ok. 12 minut w temperaturze 230-220°C bez pary.

Pokroić na kawałki, ok. 15 szt.

Receptura Napoli Sos

200 g mieszanki „Napoli Sos”   
1000 g wody   

Przygotowanie

Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Pizzę należy smarować przed wypieczeniem.

 

  

Polecane produkty


Credi Pizza Koncentrat 50%
jest przeznaczony do wypieku tradycyjnego włoskiego pieczywa pszennego typu pizza. Charakterystyczne pulchne ciasto wzbogacone o aromatyczne przyprawy, takie jak oregano, cząber i bazylia, nadają wypieczonej pizzy oraz pizzerkom niepowtarzalny smak i aromat, niczym w prawdziwej włoskiej pizzerii.

Napoli Sos (koncentrat do produkcji sosu pomidorowo-warzywno-ziołowego) jest skomponowany ze starannie wyselekcjonowanych suszonych pomidorach oraz specjalnie opracowanej mieszance suszonych warzyw i przypraw, tj. papryka, czosnek, cebula i oregano. Charakteryzuje się wyważonym słodko-kwaśnym smakiem o pikantnej nucie.

  

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Credin Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji