Odwieczny problem smakoszy francuskich wypieków wreszcie rozwiązany!
Pierwsza piekarnia w Polsce przygotowuje się do produkcji wyłącznie pieczywa dla osób leworęcznych. Do stałej oferty jej sklepów firmowych i sklepu internetowego trafią kajzerki, bułeczki, bagietki, chleby osełkowe i tostowe dla tej grupy osób. Piekarnia chce eksportować wyroby do krajów Unii Europejskiej, do Meksyku i Chin.
Dla fanów kawy będą wypiekać i sprzedawać we własnej sieci sklepów firmowych left-handed croissanty, które strukturą dostosowane są do trzymania przez osoby leworęczne. Charakteryzują się one krótkim zgryzem, maślanym smakiem i zwinięciem tzw. lewym mokrym, które umożliwia łatwe przekrojenie oraz smarowanie produktu przez osobę leworęczną. Myślałem, że już mnie raczej nic nie zaskoczy w branży piekarskiej, a tu proszę... Co wy sądzicie o czymś takim?
Na zdjęciu Polish left-handed croissant
Autor: Andrzej Piętka\
UPDATE! Prima Aprilis! Kto się dał wkręcić?