...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cukiernia Francoisa Perreta już otwarta

Od 7. czerwca 2021 desery jednego z najlepszych cukierników świata, Francoisa Perreta, są dostępne już nie tylko dla gości paryskiego hotelu Ritz. Swoje podwoje przy 38 Rue Cambon otworzył słodki butik Ritz Paris Le Comptoir. To już nie sezonowy pop-up, a stała cukiernia z możliwością zakupów na wynos.

W menu cukierni znalazły się się doskonałe desery, wypieki i ciasta Perreta – magdalenki (w siedmiu różnych smakach, w pięknych pudełkach z wizerunkami Auguste’a Escoffiera czy Césara Ritza), rum baba, pains au chocolat, croissanty o wymyślonym na nowo podłużnym kształcie, eklery, serniki i owocowe sezonowe tarty. Są też słodkie napoje - „cake shakes” - nawiązujące smakiem do trzech słynnych deserowych receptur cukiernika: l’entremets madeleine, la barquette caramel i marble cake. Na miejscu można spróbować słodkości czy zjeść lunch, ale sprzedaż jest prowadzona głównie na wynos i w modelu click and collect. Perret przyznaje, że do otwarcia cukierni w formacie takeaway zainspirowała go jeszcze przed pandemią emitowana na Netfliksie seria „The Chef in a Truck” - sam w 2019 roku wziął udział w jednym z odcinków, udając się podczas kręcenia zdjęć w dwutygodniową podróż foodtruckiem po Kalifornii, gdzie miał szansę poznać kulturę street foodu. Marzył o połączeniu prostoty, doskonałości i dostępności, o tym, by jego słodkościami każdy mógł rozkoszować się w domu, w pracy czy na spacerze po Paryżu, jedząc go po prostu rękami, a nie łyżką.

 


Ritz Paris Le Comptoir to jasne, biało-beżowe, przestronne wnętrze nawiązujące do stylu i prestiżu hotelu Ritz. Oświetlenie sufitowe układa się w kształt magdalenki i składa się z 60 dużych elementów z dmuchanego kryształu. Bursztynowa kolorystyka tego oświetlenia nawiązuje do miodu kasztanowego uwielbianego przez szefa kuchni. 

 


Ritz planuje w przyszłości przekształcić Le Comptoir w międzynarodową markę z lokalizacjami np. na lotniskach czy w domach towarowych na całym świecie.

 


 

Więcej infomarcji >>> KLIK!

Zdjęcia >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji