...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cukiernictwo w wersji mini - pierwsza tego typu publikacja branżowa już dostępna!

Chef Xavi Donnay przedstawia 65 unikalnych receptur na słodkości małoformatowe. Słynne desery, kultowe ciastka i słodkości impulsowe znajdziemy w wersji na jeden kęs.

Mini to pierwsza branżoiwa książka o współczesnym cukiernictwie poświęcona ciastkom małoformatowym. Autorem długo wyczekiwanej publikacji jest Xavi Donnay - chef odpowiedzialny za desery w nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelina restauracji Lasarte w Barcelonie, zdobywca nagrody Best Pastry Chef in the World w 2020 roku (Best Chef Awards). Publikacja ukazała się nakładem wydawnictwa Books For Chefs.

 

 

W książce o objętości 360 stron znajdziemy 65 kreacji, podzielonych na poszczególne działy, reprezentujące rodzaje słodkości: sables,  makaroniki, choux, gianduja., słodkości klasyczne, słodkości alternatywne i czekoladki. Swoją uwagę poświęca również wielkim klasykom cukierniczym; Saint Honorés, xuixos, tiramisús czy francuskie tosty. Xavi Donnay chce, aby czytelnik znalazł w książce idealnego sprzymierzeńca do produkcji asortymentu ciastek małoformatowych i powielania ich tyle razy, ile potrzeba, zarówno pod względem rodzaju, formatu, surowców i smaku. Książka nie tylko dzieli przepisy na konkretne działy, ale także zawiera indeksy i tabele, które porządkują treść w oparciu o różne kryteria. Każda słodkość nie może przekraczać średnicy 3 cm!

 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji