...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Cynamonowa gwiazda - ZSZ Zespół Edukacyjno-Wychowawczych w Lwówku Śl.

autor: Katarzyna Kowalczyk, kl. II, ZSZ Zespół Edukacyjno-Wychowawczych w Lwówku Śl., kwalifikacje: technologie produkcji cukierniczej, nauczyciel: Alicja Szajny-Flak, opis technologiczny: Mirosława E. Bełza

RECEPTURA

3 szklanki mąki pszennej typ 500          
0,5 l mleka
1 opakowanie cukru wanilinowego
130 ml oleju słonecznikowego
1 szklanka cukru drobnego kryształ        
3 łyżki kakao                                    
2 łyżki dżemu wiśniowego                  
2 łyżeczki sody oczyszczonej              
2 łyżeczki przyprawy do piernika           
1 łyżeczka cynamonu                            
1 jajo                                       
aromat migdałowy
cukier puder do posypania lub polewa czekoladowa


PRZYGOTOWANIE
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, dodać: cukier, cukier wanilinowy, kakao, przyprawę do piernika, cynamon. Dokładnie wymieszać. Następnie wlać ciepłe mleko, olej, dodać dżem, jajko i kilka kropel aromatu migdałowego. Wszystko połączyć mikserem, początkowo na wolnych obrotach. Ciasto można wzbogacić dodatkiem suszonych pokrojonych śliwek, jabłek lub orzechów. Gotowy półprodukt wylewać na blachę pokrytą papierem pergaminowym lub wysmarowaną tłuszczem. Piec w temp 180oC przez 40-45 minut. Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Udekorować.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji