Sezon lodziarski nadchodzi wielkimi krokami, dlatego firma Savpol w marcu zorganizowała seminaria, które były doskonałą okazją do zapoznania się z ofertą produktową i technologiczną oraz najnowszymi rozwiązaniami w branży.
Podobne artykuły
Prawie po sezonie…Włoskie lody, francuskie rożki we WrocławiuCremino – naprawdę warto!Tegoroczne seminaria lodziarskie odbyły się aż w 7 miastach: Czeladzi, Krakowie, Rzeszowie, we Wrocławiu, a także po raz pierwszy w Poznaniu oraz w Grudziądzu i Gdańsku. Spotkania zorganizowano we współpracy z partnerami Savpol, firmami: Fabbri 1905, Valmar Gobal, Miran Ice Cones, Coldelite, ICB Tecnologie, Callebaut, Werner & Mertz Professional oraz Malongo. W Grudziądzu i Gdańsku zaprezentowano również ofertę Comprital.
Podczas seminariów, które były podzielone na bloki tematyczne, można było zapoznać się z nowinkami technologicznymi, zobaczyć pracę maszyn niezbędnych w każdej lodziarni oraz poznać nowości produktowe, a także spróbować przygotowanych na miejscu wyrobów – deserów, lodów, czekolad oraz świeżo parzonej kawy Malongo.
Zarówno Fabbri, jak i Comprital prezentowały klasyczne i nowe smaki lodów, starały się przekazać swoje doświadczenia i pomysły tak, aby były one inspiracją do przygotowania witryn w nadchodzącym sezonie. Produkcja lodów na pokazach odbyła się z wykorzystaniem urządzeń Valmar Global i Coldelite. Firma Miran Ice Cones zaprezentowała wafle i posypki do lodów. Callebaut z kolei przybliżył uczestnikom inne koncepty, oczywiście z wykorzystaniem czekolady, które pozwolą rozszerzyć i uzupełnić ofertę lodziarni. Profesjonalne produkty, które ułatwiają utrzymanie czystości i higieny, znalazły się na seminariach dzięki firmie Werner & Mertz Professional. Spotkania w kilku miastach Polski umożliwiły także poznanie bogatej oferty ekspresów do kawy oraz nowości w ofercie Savpol – kawy Malongo, dostępnej zarówno w ziarnach, jak i w wygodnych podach. Wśród rozwiązań kawowych dużym powodzeniem cieszyły się między innymi ekspresy do kawy 1, 2, 3 Spresso, które pozwalają na zaparzenie smacznej kawy przy użyciu podów. To bardzo ciekawa propozycja również dla lodziarni, bowiem taką kawę może przygotować właściwie każdy.
Tegoroczne seminaria lodziarskie cieszyły się dużą popularnością. Zaprezentowano na nich innowacyjne produkty i rozwiązania dla lodziarni. Firma Savpol przekazała uczestnikom wiedzę i sprawdzone rozwiązania, które z pewnością będą użyteczne podczas przygotowań do zbliżającego się sezonu.