W dniu 25 stycznia 2012 r. w pokazowej piekarni Hert w Warszawie odbyła się prezentacja
„Czas na pączki. Z nami zdążysz na czas. My wiemy jak…”.
Zaproszeni cukiernicy i piekarze zostali powitani małym śniadaniem, którego główną atrakcją było wyjątkowe, bardzo smaczne pieczywo (chleby i bagietki francuskie o dużej nierównomiernej porowatości) wytwarzane na miejscu przez technologa z firmy Hert z użyciem dzielarko-formierki Merand.
Oprócz prezentacji teoretycznych dotyczących maszyn i ich mozliwości odbyła się produkcja pączków, przeprowadzona wspólnie przez technologów z firmy Hert i Komplet Polska. Proces produkcyjny obejmował przygotowanie i uformowanie ciasta (mieszałka WP Kemper, linia do bułek Formprofi).
Najważniejszy punkt pokazów to smażenie pączków na smażalnikach Riehle, nadziewanie (nadziewarka Edhard), dekoracja w różne wzory pomadziarką kurtynową NBS Schumann.
Podczas spotkania nie brakowało pokazów produkcji innych wyrobów niż tradycyjne pączki: kulek twarogowych oraz kwadratowych pączków uformowanych przy pomocy dzielarko-formierki Merand (na której wcześniej wyprodukowane były chleby i bagietki). Celem dodatkowych pokazów było przedstawienie wielu zastosowań jednej maszyny.
Spotkanie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem licznie przybyłych cukierników i piekarzy.