...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Czekolada i kremówka - zwycięskie smaki na Gelato Festival Challenge 2018

Za nami polska edycja Gelato Festival Challenge. Na podium stanęli twórcy czekoladowych lodów z nutą owocową - Paweł Bodziacki oraz Paweł Petrykowski reprezentujący Paulo Gelateria z Gdańska.

Sernik gorgonzola z gruszką w koniaku i orzeszkami pinii, banan-jarmuż z syropem z agawy oraz grillowany oscypek z białą czekoladą i żurawiną. To tylko niektóre z 21 smaków lodów zaprezentowanych 10 kwietnia w siedzibie Primulator w Łodzi podczas polskiej edycji Gelato Festival Challenge. Ten wędrujący konkurs ma za zadanie wyłonić krajowych reprezentantów, którzy następnie wystąpią w europejskim finale, który odbędzie się we włoskim Carpigiani Gelato University w 2020 roku. 


Smak, struktura, kreatywność i prezentacja - te cztery elelemty liczyły się w ocenie jury, w skład którego weszli specjaliści branży lodziarskiej oraz dziennikarze, w tym: Adam Pokojski, który zdobył I miejsce podczas ubiegłorocznej edycji oraz Małgorzata Michalska, założycielka i właścicielka Ashanti School.  Prócz tego jurorzy zwrócili uwagę też na wybór surowców, współpracę zespołu i wizualny aspekt samych lodów. Te wszystkie kryteria w najwyższym stopniu spełnił team z Gdańska - Paweł Bodziacki oraz Paweł Petrykowski z lodziarni Paulo Gelateria, którzy stworzyli lody czekoladowe z posmakiem owoców i kawy.

 

 

Drugie miejsce na podium zajął Mateusz Olszewski z Lodziarni Palermo w Ząbkach, który zaprezentował lody o smaku ciasta kremówki.

 

Wybrano również zwycięzcę w kategorii Next Generation, dedykowanej młodym twórcom (poniżej 30. roku życia). Nagrodę zgarnęła Kateryna Vlasenko z lodziarni Artisan w Kostrzynie nad Odrą, przygotowując lody o niebanalnym smaku -  Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczatką. Młoda rzemieślniczka weźmie udział w europejskim finale tej kategorii wiekowej we Florencji w 2019, który z kolei będzie stanowił przepustkę do światowego finału Gelato Festival World Masters w 2021 .

 

Zapoczątkowany we Florencji Gelato Festival, wraz z wędrującym konkursem od 9 lat nieustannie stara się promować kulturę rzemieślniczych lodów i promować najlepszych twórców lodów w krajach europejskich oraz na arenie międzynarodowej.  

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji