...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

XI Pokaz Umiejętności Uczniowskich w Zawodzie Piekarz w Piekarni „Rogalik”

13 uczniów wzięło udział w XI Pokazie Umiejętności Uczniowskich w Zawodzie Piekarz, organizowanym przez Piekarnię „Rogalik” Wiesławy i Janusza Dudków oraz Mirosławę Olczak z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Trzciance. To jedyny taki pokaz w całym byłym regionie pilskim.

– Z prawdziwą przyjemnością odnotowuję organizację kolejnej edycji Warsztatów Piekarniczych, które i w tym roku odbywają się w Piekarni „Rogalik”. (...) inicjatywa pokazuje, że polska młodzież, motywowana i wspierana przez lokalnych przedsiębiorców oraz swych pedagogów, nie tylko włącza się w proponowane przedsięwzięcia, ale też potrafi wykazać się ambicją, sumiennością i talentem – napisał w liście skierowanym do uczestników i organizatorów Stanisław Butka, prezes Zarządu Stowarzyszenia Rzemieślników i Piekarstwa RP.

Pokaz Umiejętności Uczniowskich w Zawodzie Piekarza to przede wszystkim sprawdzian kunsztu uczniów – piekarzy z całej Wielkopolski, z Gostynia, Leszna, Piły, Trzcianki, Wyrzyska i Złotowa. Uczestnicy: Arkadiusz Brodziak, Patryk Juziuk, Cezary Kłoczko, Sebastian Krusiński, Maciej Kułak, Dariusz Miler, Mariusz Napierała, Dawid Niedzielski, Jarosław Piecyk, Krzysztof Piotrowski, Artur Pływaczyk, Bartosz Szymczak oraz Damian Tadych wykonywali bułki, drożdżówki, chałki, chleby okolicznościowe.

Jan Janczewski, starszy cechu z Piły, osobiście doglądał prac młodych piekarzy

Ich umiejętności podziwiali: Maria Małgorzata Janyska, posłanka na Sejm, Wiesław Maszewski, starosta czarnkowsko-trzcianeckiego oraz starsi Cechu Rzemiosł Różnych: Jan Janczewski z Piły oraz Ryszard Woźny z Trzcianki. Nie zabrakło również duchowego patrona piekarni ks. Andrzeja Żołyniaka oraz Krzysztofa Czarneckiego burmistrza Trzcianki. Obecny był również Stanisław Pirch, właściciel pralni „Sonia” z Piły.

– Kształcenie zawodowe z różnych przyczyn, w tym m.in. niskiego ogólnego poziomu wykształcenia, zostało u nas po 90. roku trochę zapomniane na rzecz ogólnokształcącego. Trzeba było więc w ostatnich latach rozpocząć jego odbudowywanie, co już praktycznie się dzieje. Takie firmy, jak Piekarnia "Rogalik" dają gwarancję, że mamy bazę do dobrego rozwoju tego rodzaju kształcenia – mówiła podczas podsumowania posłanka Janyska.

Pamiątkowa fotografia uczestników i organizatorów pokazu

Właściciele Piekarni „Rogalik” z Trzcianki za kształcenie uczniów (nie tylko swojej piekarni) zostali wyróżnieni podczas ogólnopolskiej pielgrzymki rzemieślników do Częstochowy w 2013 r.

Każdy z uczestników otrzymał pamiątkowy dyplom oraz puchary ufundowane przez właścicieli piekarni „Rogalik”, Jana Janczewskiego, oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Trzciance.

Marek Joachimiak

Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji