...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Dekor-PIERNIK-Art - 2. edycja konkursu ruszyła

Wymyśl projekt, zaprezentuj swój talent i wygrywaj nagrody- weź udział w uczniowskim konkursie na piernikową dekorację.

Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. F Chopina w Żychlinie zaprasza na II edycję ogólnopolskiego konkursu artystycznego dekorowania pierników dekor-PIERNiK-art. Celem konkursu jest podtrzymanie tradycji bożonarodzeniowych, a także rozwój uczniów i poszerzanie wiedzy oraz umiejętności zawodowych.

Konkurs będzie odbywał się dwuetapowo – pierwszy etap to eliminacje do konkursu, w formule on-line - termin nadsyłania zgłoszeń 3 grudnia 2022 roku, w tym czasie uczniowie przygotowują artystyczne dekoracje pierników i przesyłają dokumentację fotograficzną na adres organizatora konkursu. Tematem II edycji konkursu jest "Kolorowe święta Bożego Narodzenie" - a jednym z kryteriów oceny jest nawiązanie w dekoracji do tematu konkursu. Pomysłodawcą konkursu jest nauczycielka przedmiotów gastronomicznych Katarzyna Hryciuk. Więcej informacji można znaleźć na fanpage-u konkursu dekorPIERNIKart >>> KLIK!

Prace oceniać będzie profesjonalne jury

 


Anna Dziedzic – samouk w dziedzinie dekoracji, ale jej prace docenione wielokrotnie przez profesjonalistów na konkursach min. złoty medal na EXPO SWEET, Warszawa w Konkursie Dekoracji Cukierniczych, kategoria: ciasteczka, babeczki, pierniki 2d i 3D; w  2019 - złoty medal na CAKE & BAKE GERMANY w Essen, kategoria: obraz w jadalnej ramie; - złoto i 1 miejsce, na FESTIWALU LUKRU I PIERNIKÓW - SŁODKA MISJA NA ŻYWO we Wrocławiu, kategoria: master class; a w 2018 - złoto i 3 miejsce (brązowy medal) na Cake Festival Poland w Katowicach.

Anna Pietrzak-Gryc – właścicielka Piernikarni w Białymstoku, jej pierniki są znane nie tylko na ukochanym przez nią Podlasiu, ale również w całej Polsce i na świecie. Dopracowane w najmniejszych szczegółach i na każdą okazję, a perfekcyjne wykonane cieszą szerokie grono jej fanów. Wielokrotnie zapraszana do mediów min. Dzień Dobry TVN gdzie chętnie dzieli się swoim doświadczeniem. Jej piernikowym logo są „Anipasje"

Agata Kubacka, z wykształcenia jest psychologiem i hotelarzem. Z cukiernictwem związana jest od 5 lat, stworzyła w Koninie jedyną cukiernię produkującą ciasta i torty bez glutenu, cukru i wege – ZDROFIT. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się prowadząc warsztaty i szkolenia cukiernicze oraz sprzedażowe i motywacyjne, również dla uczniów szkół gastronomicznych. Pasjonatka w tworzeniu nowych, „(nie) słodkich" rzeczy, co doceniają szefowie kuchni zapraszając ją do współpracy. Ma swoich stałych odbiorców w całej Polsce, co pokazuje jak potrzebne było stworzenie „zdrowej cukierni".

- Jowita Woszczyńska, Mistrzyni Świata -  złoty medal na Mistrzostwach Świata Dekoratorów Tortów w  Mediolanie w 2019 roku oraz brązowa medalistka w roku 2017, Mistrzostwo Polski w dekoracji Tortów Expo Sweet 2017 i 2019. Wielka pasjonatka sugarcraftingu, autorka bestsellerowej książki „Sugar fairy tales" z niesamowitą ilością cukierniczych inspiracji, z przepięknymi fotografiami Jej prac. Na co dzień pracuje w Cukierni Sowa w Bydgoszczy, gdzie nieustannie się szkoli i rozwija. Precyzja i kreatywność wykonywanych przez Nią dekoracji sprawiają, że Jej torty zostają w pamięci oglądających na długo.

 Beata Prusak – od kilkunastu lat zajmuje się dekorowaniem pierników, z jej doświadczenia zdobywanego latami czerpie wiele  dekoratorek pierników. Przekształciła pasję w pracę tworząc pracownię artystyczną. Za swoje prace w 2016 zdobyła złoty medal na konkursie Cukrasky Festival w Czechach. W roku 2020 zasiadała w jury Międzynarodowego Konkursu Dekoracji Cukierniczych podczas Expo Sweet 2020. Prowadzi fanpage „Pierniczki do zadań specjalnych", jest współtwórcą czasopisma "Mistrz Dekoracji" przygotowując do niego tutoriale.

Na zwyciężców czekają atrakcyjne nagrody. 

Zgłoszenia oraz szczegółowe informacje >>> dekorpiernikart@gmail.com 

 >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji