...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Słodka Kreacja, materiał promocyjny

Dekorowanie tortów w różnych stylach – najnowsze szkolenia

Torty dekorowane lukrem królewskim (royal icing), masą cukrową czy bitą śmietaną? Nauka tworzenia dekoracji z karmelu czy figurki z masy cukrowej? Sprawdź najnowszy plan szkoleń na czerwiec-lipiec w Akademii Dekoracji Tortów "Słodka Kreacja".

Royal Icing z Justyną Majewską (ostatnie miejsce wolne)

Termin: 12-14 czerwca 2015 r.
Czas trwania: po 8 godzin zegarowych wraz z przerwami
Cena: jednodniowy moduł – 550 zł, dwudniowy – 1000 zł, 3 dni szkolenia – 1300 zł

 

 

Tematyka szkoleń

I dzień:
– wykonanie białego tortu pokazanego za zdjęciach,
– Oriental stringwork – girlandy wiszące i nie tylko,
– Lace – koronkowe wykończenia oraz motyl,
– Flower Embroidery, czyli wzory florystyczne wyciskane za pomocą tylek okrągłych.
– Omówienie gęstości lukru, ćwiczenia - szablony oraz notatki.

II dzień:
– wykonanie różowego tortu – wzór do opracowania podczas szkolenia prezentujemy powyżej,
– Borders s,c. wzory gwiazdką malowane,
– praca z tylkami 1-2-3 wzory wypełniające,

III dzień

– ciasteczka zdobione lukrem 
– nauka wzoru – deseczki oraz kwiaty, 4 rodzaje ćwiczenia i możliwości zastosowania.

Maksymalna liczba uczestników: 10 osób
Każdy z uczestników otrzyma certyfikat ukończenia szkolenia, jak również własnoręcznie wykonane prace.

 

Karmel bez tajemnic

Termin: 15-17 czerwca 2015 r.
Prowadzący: mistrz cukiernictwa Piotr Bajda.
Cena: 1 dzień – 500 zł, 2 dni – 850 zł, 3 dni – 1200 zł (w zależności od stopnia zaawansowania można wykupić różne moduły szkolenia).

 

Szkolenie obejmuje:
15 czerwca (szkolenie podstawowe): teoria, wyciąganie karmelu, wykonanie prostych ozdób: owoce, kwiatki.

16 czerwca (szkolenie średniozaawansowane): wykonanie pracy z czerwonymi sercami, delfinem i słonikiem 

17 czerwca (szkolenie zaawansowane): wykonanie większych kompozycji z karmelu (do wyboru uczestników).

 

Styl angielski bez tajemnic (szkolenie podstawowe)

Termin: 22 czerwca 2015 r.
Czas trwania: 6 godzin zegarowych z godzinną przerwą
Cena: 400 zł

 

Szkolenie obejmuje:
– poznanie różnych rodzajów mas cukrowych i omówienie ich zastosowania,
– naukę barwienia masy cukrowej,
– naukę prawidłowego obłożenia tortu masą cukrową (praca na atrapie),
– zapoznanie z podstawowymi akcesoriami i narzędziami niezbędnymi w stylu angielskim,
– naukę podstawowych technik dekoracyjnych (wykrawanie, odciskanie wzorów i faktur, szczypanki, falbanki, dekoracje typu patchwork),
– naukę korzystania z form silikonowych i plastikowych.

 

Frozen z Krainy Lodu

Termin: 23 czerwca 2015 r.
Prowadząca: Ania Kowalczyk
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł

 

 

Kupując pakiet 2 szkoleń ze stylu angielskiego płacisz 700 zł.

Szkolenie obejmuje:
– obłożenie atrapy tortu masą cukrową,
– dekoracyjne wykończenie dołu tortu kokarda,
– wykonanie dekoracji na tort - figurka Frozen i Olafa z Krainy Lodu,
– wykonanie prostych ozdób z wykrawaczek plastikowych i form silikonowych,
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.

 

Kraina bitej śmietany (szkolenie podstawowe)

Termin: 13 lipiec 2015 r.
Cena: 500 zł 
Czas trwania: 9.00-16.00 (z godzinną przerwą)
Liczba miejsc: maks. 6 osób

 

Kurs przeznaczony dla osób, które chcą poznać podstawy techniki klasycznego zdobienia tortów bitą śmietaną. Nie jest wymagana żadna praktyka, wystarczą chęci i ciekawość. Program obejmuje kluczowe procesy pracy z bitą śmietaną, od jej własnoręcznego wykonania, poprzez barwienie, przekładanie i zdobienie tortu. Praca odbywa się na atrapach tortów, które są obsmarowywane bitą śmietaną, a następnie zdobione własnoręcznie wykonanymi przez uczniów ozdobami.

Podczas szkolenia uczestnicy zdobędą umiejętność wykonania tortu obłożonego bitą śmietaną z pięknie wykonanymi falbankami na bokach tortu, szprycą u góry i przystrojonego prostymi dekoracjami. Szkolenie kończy się otrzymaniem Dyplomu.

 

Figurki Kubuś Puchatek i Myszka Minie


Termin: 14 lipca 2015 r.
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł

 

Szkolenie obejmuje:
– obłożenie atrapy tortu masą cukrową,
– dekoracyjne wykończenie boku i góry tortu,
– wykonanie dekoracji: figurka Kubusia Puchatka, figurka Myszki Minie
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.

 

Torty 3D

Termin: 15 lipca 2015 r.
Prowadząca: Ewa Lisaj
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł


Szkolenie obejmuje:
– złożenie tortu,
– uformowanie kształtu i obsmarowanie kremem,
– nałożenie masy cukrowej,
– dekoracyjne wykończenie boku i góry tortu,
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.

 

UWAGA! Organizator szkoleń zapewnia nocleg: blisko Akademii 34 zł/doba.
Przy zgłoszeniu na szkolenie należy podać, czy zamawiają Państwo również nocleg.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji