...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Desery lodowe Mistrzów

Deser lodowy nie musi być słodki, mleczny ani znikać pod sporą porcją bitej śmie­tany! Najważniejsze, żeby za każdym razem bazował na lodach dobrej jakości, potrafił zaskakiwać nie tylko dodatkami, ale też ciekawą formą podania.

O tym zresztą przekonaliśmy się podczas pokazów mistrzów: Aleksan­dry Sowy, Filippo Novelli oraz Pawła Petrykowskiego na Warsztatach Mistrzów organizowanych przez Comprital Polska w zeszłym roku. Materiał ten, opublikowany w wersji drukowanej przed prawie rokiem, postanowiliśmy pokazać również Czytelnikom portalu przed rozpoczynającym się sezonem 2016.

Pomidory i mozarella – to klasyczne włoskie połączenie zainspirowało Aleksandrę Sowę do stworzenia nietypowej propozycji


Filippo Novelli pokazał kilka propozycji deserów z wykorzy­staniem lodów wytrawnych – gastronomicznych: Giubileo Chef Expe­rience Crema i Giubileo Chef Experience Sorbetto. Goście mogli spróbować tak za­skakujących smaków jak: lody łososiowe, gorgonzola, lody z parmezanu, granitę po­midorową z dodatkiem pomarańczy z lo­dami mozarella.


Deser gastronomiczny zaskakuje wyszukany­mi smakami lodów wytrawnych, ale też oczarowuje sposobem podania
Lodami wegańskimi zajęła się Aleksan­dra Sowa.

FOT. COMPRITAL POLSKA

 

Popisowy deser przygotowała na bazie sorbetu tru­skawkowego Giubi­leo Experience, który urozmaiciła popular­nymi chrupiącymi do­datkami w postaci ciasteczek (także we­gańskich!) oraz musem truskawkowym. Całość została polana pianką z jogurtu i szampana. Zainteresowanie budził rów­nież shake z mango, w którym tradycyjne mleko zastąpiło mleko kokosowe, z do­datkiem „szronu” z marakui.

Bezmleczny shake w wykonaniu Aleksandry Sowy

 


Paweł Petrykowski, tegoroczny laureat Polskich Mistrzostw Lodziarstwa, nawią­zał do tematu, który pojawił się już podczas mistrzostw na Expo Sweet, czyli jabłka. Wykorzystując produkty z Giubileo Expe­rience, stworzył deser w pucharku, na któ­ry składał się spód z nadzienia jabłkowego oraz ciasteczek cynamonowych oraz 3 sma­ki lodów z jabłkiem: czekoladowych, szar­lotkowych z trawą żubrową i waniliowych z palonym masłem.

Elegancki deser jabłkowy, którym Paweł Petrykowski zdobył uznanie jury i wygrał tegoroczne Lodziarskie Mistrzostwa Polski

Jadalne kwiaty to coraz częst­szy element dekoracji deserów.

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji