...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Desery pod okiem mistrza - receptury Emmanuela Hamona za darmo

Emmanuel Hamon - francuski cukiernik z ponad trzydziestoletnim doświadczeniem, znany głównie ze swoich czekoladowych kreacji, postanowił podzielić się swoją wiedzą z pasjonatami cukiernictwa. W darmowym e-booku zebrał 20 receptur na desery i monoporcje, które stworzył w ostatnich latach.

Publikacja nosi tytuł „Nature Inspiration” i jest dostępna za darmo w języku angielskim, o czym Hamon poinformował niedawno za pomocą swoich social mediów. Zawiera przepisy na nowoczesne ciasta i desery zachwycające połączeniem smaków i tekstur. Wiele z tych receptur było do tej pory częścią kursów mistrzowskich i specjalistycznych zamkniętych szkoleń czy pokazów dla marek prowadzonych przez cukiernika w wielu miejscach na świecie. Hamon w ten sposób wypuszcza na rynek swoją pierwszą publikację, przygotowując grunt pod książkę, która pojawi się za kilka miesięcy. Praca nad książką polega również na dostosowaniu receptur do potrzeb wegan, zmniejszaniu ilości cukru i tłuszczu w klasycznych deserach, ma ponadto odpowiadać na pytania profesjonalistów, które pojawiają się podczas kursów i szkoleń Hamona.

 


Emmanuel Hamon obecnie mocno działa na Ukrainie (gdzie aktualnie mieszka) i w całej Europie Wschodniej, współpracuje z firmami oferującymi wyposażenie i składniki dla profesjonalnego cukiernictwa, zwłaszcza w zakresie prac badawczo-rozwojowych. Informując o publikacji swoich obserwatorów na Facebooku i Instagramie, zachęca do wypróbowania zawartych w niej receptur i do dzielenia się efektami w mediach społecznościowych.

e-book do pobrania >>> KLIK!

 

 

 

zdjjęcia: Emmanuel Hamon

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji