...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Dla Nepalu: Ciasto marchewkowe

Autor: Magdalena Grubek, uczennica kl II ZSZ w ZPEW Lwówek Śląski

Składniki
Ciasto
4 jajka
1 szkl. oleju
2 szkl. grubo startej marchewki (ok. 2 duże marchwie)
2 szkl. mąki
1,5-2 szkl. cukru
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sody
szczypta soli
bakalie (migdały, orzechy włoskie, rodzynki)

Polewa
1 jajko
3 łyżki cukru kryształ
2 łyżki kakao
1/2 kostki margaryny


Wykonanie
Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej. Następnie proszek, sodę, cynamon, marchew i bakalie. Piec w temp. 170oC, przez ok. 40-45 min. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej (czynność ta polega na włożeniu mniejszego garnka z produktami do większego naczynia z gotującą się wodą). Polewać zimne ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.
                                                                                                                                             

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji