...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Dobra passa Polaków w Mediolanie i Szanghaju

Laur zwycięstwa dla polskiej ekipy za deser lodowy z grzybami oraz 3. miejsce w Marco Polo Cup – Polacy triumfują na międzynarodowych konkursach!

Znakomity deser lodowy w wydaniu Jerzego Łukasika, Rafała Macały oraz Ryszarda Wawrzyniaka rzucił na kolana międzynarodowe jury w Mediolanie! Na organizowanych przez Międzynarodową Federację Cukierniczą (FIP) mistrzostwach świata, The World Trophy of Pastry Ice Cream Chocolate, Polacy zaskoczyli lodami z borowików ze skarmelizowaną spadzią. Ich deser okazał się lepszy niż 12 pozostałych drużyn. W skład deseru wchodziły także: mus pistacjowo-truflowy, czekoladowo-orzechowa ziemia, sosy z sosnowych igieł z żubrówką oraz z czarnej porzeczki i rozmarynu. Całość podano na korze wykonanej z czekolady.

 


Prócz zwycięskiego deseru cukiernicy przygotowali także eksponaty z czekolady, karmelu czy dragantu, lodowy deser, praliny oraz tort. W ogólnej klasyfikacji Polacy zajęli 6. miejsce. Na podium weszły reprezentacje Japonii (złoto), Włoch (srebro) oraz Austrii (brąz).

 



Gratulacje dla zgranego tria oraz Sebastiana Szmyda, trenera i kapitana naszej drużyny.

Zdjęcia: Master Martini Polska


Michał Doroszkiewicz, Dawid Szulc oraz Maciej Rosiński popisali się doskonałymi wyrobami lodziarskimi podczas I edycji Marco Polo Cup w Szanghaju, zorganizowanej w ramach targów FCH China. Hasłem konkursu było „Spotkanie Wschodu z Zachodem”, a nasi mistrzowie nadali swoim deserom jeszcze spójny motyw – „Powiew wiatru”. Wykonali eksponat w lodzie, tort lodowy oraz przekąskę gastronomiczną z lodami. Do najtrudniejszych zadań należało rzeźbienie w lodzie, m.in. ze względu na niesprzyjające warunki – temperatura na hali wynosiła aż 15ºC. Dzieło udało się wykonać Michałowi Doroszkiewiczowi w 45 min!

 

 

Tort przygotowany przez ekipę zaskoczył jury smakiem świeżych... malin. Owoc ten uchodzi w Azji za rzadki rarytas. Tu połączony był z lodami waniliowymi, lichi, matcha oraz biszkoptem na bazie orzechów laskowych. Maliny pojawiły się też w deserze lodowych, który miał stanowić połączenie smaków typowo polskich oraz azjatyckich. W pucharku znalazły się lody oraz galaretka z owocu yuzu, sorbet czekoladowy, a także espuma z maślanki. Największe uznanie zdobyła jednak przystawka przygotowana przez Macieja Rosińskiego – lody o smaku velouté, czyli bulionu rybnego z anyżem oraz koprem włoskim podane z dorszem.

 



Warto dodać, że do konkursu były zaproszone tylko te państwa, które słyną z wysokiego poziomu branży lodziarskiej. Panowie, chapeau bas!

Zdjęcia: Comprital Polska 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji