Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” potwierdziła wysoką jakość produktów BOLERO PREMIUM Sp. z o.o. Podczas XXIII certyfikacji żywności specjaliści z branży spożywczej wyróżnili dwa wyroby firmy z siedzibą w Olsztynie.
Podobne artykuły
Polskie truskawki już są!Lody Bolero po raz kolejny docenione w plebiscycie „Doceń polskie”Piekarnia Nowel z kolejnymi czterema certyfikatami „Doceń Polskie” Decyzja o przyznaniu prestiżowych certyfikatów zapadła 1 lutego w Sosnowcu. Eksperci ocenili łącznie ponad 180 produktów, lecz nagrodzili wyłącznie te spełniające wszystkie kryteria programu.
Maksymalne noty dla lodów z Olsztyna!
- Odpowiedni smak i wygląd, a także cena adekwatna do jakości - tylko wyroby posiadające te cechy, mogą zostać nagrodzone przez Lożę Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Poza tym, każdy z nich musi posiadać tzw. polski akcent wyrażający związek produktu z naszym krajem - wyjaśnia Marek Bielski, twórca programu „Doceń polskie”.
Jak dodaje, do zorganizowanej 1 lutego br. w Sosnowcu certyfikacji zakwalifikowanych zostało ponad 180 wyrobów z asortymentu niemal 80 wytwórców z całej Polski. Niedawany audyt był dwudziestym trzecim w historii organizowanego od 2011 roku programu „Doceń polskie”. Od samego początku honorowy patronat nad atestacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
W gronie ocenianych wyrobów znalazły się m.in. propozycje firmy BOLERO PREMIUM Sp. z.o.o. z Olsztyna. Lody bolero o smaku waniliowym z waflem oraz Lody bolero o smaku waniliowym ekologiczne tego przedsiębiorstwa zdobyły maksymalne noty za oceniane kategorie, zatem każdy z nich otrzymał oprócz certyfikatu „Doceń polskie” także tytuł TOP PRODUKT. - Godło promocyjne przyznawane jest za konkretny produkt, który uzyskał od Loży Ekspertów minimum 7,5 pkt. Tytułem TOP PRODUKT honoruje się natomiast żywność z maksymalnymi notami - precyzuje M. Bielski.
Loża Ekspertów, decydująca o przyznaniu certyfikatów jakości, obradowała pod przewodnictwem Mirka Drewniaka, mistrza kuchni, współzałożyciela i członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni.