...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Dom Czekolady Bernachon ponownie otwarty!

Jesteście ciekawi jak wygląda po remoncie słynny Dom Czekolady lyońskiej rodziny czekoladowych rzemieślników? To zerknijcie na tekst i zdjęcie!

24 sierpnia br. francuski Dom Czekolady rodziny Bernachon otworzył swój lyoński sklep po trzecim w swojej historii remoncie. Ta trójka jest na tyle kluczowa, że hasło zapowiadające otwarcie brzmiało: „La troisième génération, la troisième rénovation et 3 prénoms”, czyli „Trzecie pokolenie, trzecia renowacja i trzy imiona”.  Trzy imiona: Philippe, Candice i Stéphanie to imiona wnuków głównego założyciela Domu Czekolady z Lyonu.

 

 

Ten rodzinny interes założył Maurice Bernachon otwierając w 1953 roku swój pierwszy sklep z czekoladą. Sam na miejscu doglądał produkcji czekolady, do której sprowadził specjalne maszyny. Dziś ten proces nazywa się „bean to bar” – od ziarna do tabliczki. Czekolada i czekoladowa galanteria z Domu Bernachon jest znana w całej Francji i na całym świecie. Ich produkty mają bardzo krótką trwałość, bo są robione bez dodatkowych konserwantów. Specjalnością Domu Bernachon są między innymi czekolady z dodatkiem owoców kandyzowanych: skórki pomarańczy, rodzynek  z rumu i wiśni. 



Dotychczasowy wystrój sklepu funkcjonował przez trzydzieści lat. Tego lata firma zatrudniła architekta Richarda Bagur’a do zaprojektowania nowego wnętrza pomieszczeń. Nowoczesne, wysmakowane, niemalże sterylne pomieszczenia są już otwarte. Całość utrzymana jest w kolorystyce bieli z domieszką złota i jasnego, czekoladowego brązu. Wisienką na torcie są żyrandole. Można powiedzieć, że jest wytwornie, bo taka jest czekolada i czekoladki z Domu Bernachon. 

 

 

zdjęcia: Chocolats Bernachon

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji