...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Dorosiowe Ranty, materiał promocyjny

Dorosiowe ranty – ulubiona marka branży torciarskiej

O początkach i kulisach powstania marki, o tym, co produkuje i oferuje firma i dlaczego ranty trafiają pod przysłowiowe strzechy – rozmawiamy z naszym gościem Marcinem Dorosiem, promującym odejście od tradycyjnych blaszek do pieczenia na rzecz rantów. Dorosiowych rantów.

Podobno firma Dorosiowe ranty powstała przez przypadek?
Można tak powiedzieć. Pewnego dnia postanowiłem nieco ułatwić mojej małżonce pracę przy tortach (Marlena Doroś prowadzi pracownię Bajkowe torty w Elblągu) i zrobiłem pierwsze ranty do prywatnego użytku, na zasadzie: może się przyda. Szanowna małżonka pochwaliła się tym produktem na Facebooku i wtedy zasypała nas lawina próśb o ich wyprodukowanie. Z dnia na dzień zamówień przybywało, więc jak łatwo się domyśleć, pomysł na firmę był w zasadzie gotowy. Siłę Facebooka postanowiłem wykorzystać do jeszcze mocniejszej promocji marki. Dziś nasza społeczność to blisko 40 000 fanek na Facebooku i ponad 30 000 zdjęć tortów na Instagramie z oznaczeniem #dorosioweranty. To taki branżowy symbol, że ktoś ma u siebie nasze produkty. Bo dziś produkujemy nie tylko ranty…



Czy kolejne produkty miały podobną historię powstania?
Trzymamy się zasady, że każdy produkt najpierw skrupulatnie testujemy w naszej rodzinnej pracowni. Dopiero kiedy jesteśmy przekonani, że obroni się jakościowo, kierujemy go do produkcji. Tak stało się choćby z naszym talerzem obrotowym do dekorowania i prezentacji tortów. Podobne produkty były i są na rynku, a mimo to nawet najbardziej wybredne właścicielki pracowni cukierniczych sięgnęły po nasz talerz. Wygraliśmy jakością wykonania. Talerz obrotowy to jeden z naszych hitów sprzedażowych przełomu 2019/2020, praktycznie codziennie spływają kolejne zamówienia. Na decyzje o zakupie wpływają recenzje i opinie z facebookowych grup. Chcę zaznaczyć, że nie płacimy za nie, wolę dostać prawdziwe, wartościowe słowa krytyki i skorygować parametry produktu. Jakość przede wszystkim.

 

Pieczenie w rantach to chwilowa moda?
Mam poczucie, że moja firma bierze udział w dużej zmianie technologicznej. Podobnie jak z coraz bardziej nowoczesnymi piekarnikami, również w sztuce tworzenia i dekorowania tortów zachodzą zmiany. Rynek się otwiera, klienci mają coraz większy wybór. Dlatego ranty wypierają tradycyjne blaszki do pieczenia czy tortownice. Bo jest łatwiej, wygodniej, a efekt końcowy, czyli biszkopt, robi naprawdę duże wrażenie. Od kilku miesięcy najwięcej zamówień składają klientki piekące sporadycznie, dla najbliższej rodziny. I zaintrygowane naszą marką robią u siebie w szafkach poważną zmianę. Blaszki i tortownice zastępują dorosiowymi rantami.

Gdzie szukać dorosiowych rantów?
W internecie! Google od dawna docenia naszą markę. Żartuję oczywiście. Jesteśmy w kilku sklepach internetowych, m.in. Ale Dobre i Torcik, sklepach stacjonarnych w Warszawie i Krakowie oraz Trójmieście, nadal można zamawiać produkty przez naszą stronę na Facebooku.

Dziękuję za rozmowę.

Dorosiowe ranty do pieczenia tortów i ciast www.facebook.com/dorosioweranty/



Bieżące wydanie czasopisma

W nowym MB przeczytasz jak smakuje cukierniczy hat-trick Łukasza Roguskiego, ukoronowany tytułem Mistrza Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020; poznasz zasady gelato wg Jacopo Chelli, nauczysz się przygotowywać lody bez cukru. Zapraszamy.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji