...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Drogocenne pralinki prosto z... drogerii!

Czekolada dobra na... zmarszczki? Okazuje się, że ulubiony wyrób cukierniczy może służyć nie tylko poprawie humoru, ale także kondycji naszej skóry.

Powszechnie wiadomo, że ziarno kakaowca to prawdziwa bomba minerałów, witamin i antyoksydantów. Niestety w wyniku obróbki termicznej w procesie prażenia, a potem temperowania traci sporo z tych cennych właściwości. Ten problem postanowili wyeliminować producenci nowego czekoladowego produktu - EstheChoc. To jedyne w swoim rodzaju pralinki, które stanowią zarazem kosmetyk. I to nie byle jaki - to pierwszy na świecie nutrikosmetyk o tak silnym, udowodnionym naukowo wpływie na metabolizm starzejącej się skóry.

 




Pralinki bazują na najwyższej jakości ziarnie kakaowca pochodzącego z Wybrzeża Kości Słoniowej, ale nie tylko jemu zawdzięczają swoją niezwykłą jakość. Produkt został wzbogacony o substancje aktywne: najsilniejszy znany nauce antyoksydant – astaksantynę (6 tys. razy silniejszy od witaminy C) oraz wzmacniające mikrokrążenie w skórze i uelastyczniające naczynia włosowate epikatechiny polifenolowe kakao. W procesie produkcji zastosowano też unikalną technologię micelizacji, która czyni je biodostępnymi. To właśnie dzięki temu już po 3 tygodniach od stosowania jednej pralinki dziennie - wedle obietnicy producenta - ma się znacząco poprawić wygląd skóry konsumenta. Skąd taka pewność? Skuteczność pralinkowej suplementacji potwierdzają wyniki 10 letnich badań i testów naukowców z Cambridge Chocolate Technologies. W badaniach prowadzonych przez dr Ivana Petyaev’a łącznie udział wzięło 3000 osób, które poddało się kilku tygodniowej terapii zakończonej pozytywnymi efektami. Stan skóry badanych powrócił do tego w jakim był nawet 10 lat wcześniej! 

Taki trend w branży cukierniczej z całą pewnością spodoba się paniom, nawet tym, które do tej pory nie przepadały za czekoladą. 

 



Preparat można zamówić poprzez stronę internetową producenta, jest również dostępny w najlepszych klinikach dermatologicznych, wybranych SPA i gabinetach kosmetycznych.

Więcej informacji: www.esthechoc.com

 


Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji