...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Drożdżowe bułeczki z nadzieniem brzoskwiniowym

autor: Dorota Sępkowska, autor­ka bloga cooking for Emily, www.cookingforemily.pl

RECEPTURA

Ciasto
4 szklanki mąki
8 łyżek cukru
szczypta soli
3 jajka
50 g drożdży
3 kostki masła
100 g gęstej śmietany
3 szklanki mleka

do posmarowania ciasta
1 jajko
łyżka mleka
200 g nadzienia brzoskwiniowego 35% Kandy Lauretta
płatki migdałowe do posypania

FOT. LAURETTA


Przygotowanie
Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli. Ma­sło roztopić. Drożdże utrzeć ze śmietaną i odrobiną cukru. Mleko podgrzać, ale nie gotować.

Do przesianej mąki dodać ubite jajka, droż­dże ze śmietaną, przestudzone masło i cie­płe mleko. Całość dobrze wyrobić aż będzie gładkie (ok. 10-15 minut). Odstawić na mi­nimum godzinę, do 2 godzin. Można też zostawić je w zimnym miejscu na noc.

Ciasto rozwałkować w prostokąt na gru­bość ok. 1 cm. Posmarować nadzieniem brzoskwiniowym 35 % Kandy Lauretta, zostawiając ok. 3 cm miejsca bez nadzienia z jednej, dłuższej strony prostokąta.

Wolne miejsce posmarować białkiem jajka.

Zwinąć ciasto w rulon.

Pokroić rulon na 2 cm kawałki. Układać na blasze, lekko spłaszczając.

Żółtko wymieszać z mlekiem. Smarować bułeczki za pomocą pędzelka i posypywać płatkami migdałowymi.

Piec 25 minut w 170 oC.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PRPH KANDY

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji