...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Dziś finał konkursu "Akademia Mistrza ‒ Tam, gdzie smak staje się sztuką"

Od czerwca do końca lipca br. trwał konkurs na tort okolicznościowy "Akademia Mistrza ‒ Tam, gdzie smak staje się sztuką!", zorganizowany przez ZT Kruszwica. W sierpniu poznaliśmy nazwiska 10 wyróżnionych uczestników. We wtorek, 3 września, poznamy szczegółowe wyniki, a także zwycięzcę konkursu.

Maksymalnie można było zyskać 200 punktów. Według Regulaminu konkursu, wysoko punktowana była umiejętność pokazania tematu  ‒ "Akademia Mistrza - Tam, gdzie smak staje się sztuką!"  ‒ który dawał uczestnikom duże pole do popisu. Podobnie wysoko oceniano wygląd i estetykę, a także ilość użytych przyjaznych składników, tj. odpowiedniej mąki, orzechów, nasion, miodu, warzyw czy suszonych owoców (pełny spis przyjaznych składników znajduje się w załączniku 2 Regulaminu konkursu). Warto zwrócić uwagę, że liczyła się nie tylko liczba składników, co kompozycja smakowa z nich przygotowana. Nie bez znaczenia była dekoracja, zastosowane techniki czy oryginalność wykonania. Wolność panowała w zakresie kształtu, wysokości czy kompozycji autorskiego tortu.

Jury w składzie: Mieczysław Chojnowski (przewodniczący), Paweł Małecki (honorowy członek jury), Marta Truskolawska, Iga Sarzyńska oraz Jacek Zięba, wyróżniło 10 uczestników konkursu: 

- Marek Ast, firma Dekor-Ast, Rakoniewice
- Marek Heliosz, Cukiernia Kuźnik, Rybnik
- Katarzyna Jarzynka, Cukiernia Kazimierz Zieliński, Żuromin
- Marcin Kaczor, Cukiernia S.R. Jaworscy s.c., Wrocław
- Sławomir Kępa, Cukiernia Mazurek, Tomaszów Mazowiecki
- Mariusz Knap, Cukiernia Cieplak, Dąbrowa Górnicza
- Maciej Majzon-Wójtowicz, Dom Czekolady s.c., Gdynia
- Kacper Mazurek, Cukiernia Mazurek, Tomaszów Mazowiecki
- Janusz Suszycki, Cukiernia Ptyś s.c., Zagań
- Patryk Szczepański, Cukiernia Grand Hotel, Sopot

Każdy wyróżniony uczestnik w nagrodę wyjedzie do Włoch na Targi Rimini 2014. Jutro pojawi się również z osobą towarzyszącą na Gali z okazji 5-lecia Akademii Mistrza. I to 3 września, podczas Gali spośród finałowej dziesiątki poznamy trzy osoby, które zdobyły największą liczbę punktów. Zdobywca 1. miejsca otrzyma Puchar Akademii Mistrza oraz szkolenie w słynnej Akademii Mistrza dla 2 osób. Uczestnicy, którzy zajmą 2. i 3. miejsce, poza Pucharami, otrzymają szkolenie w Akademii dla 1 osoby.

We wtorek Gala, w środę ‒ relacja w Mistrzu Branży. Zapraszamy!

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji