...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

EKO BIO ORGANIC Centrum już działa

8 listopada pogoda nie zachęcała do wychodzenia z domu. W tej sytuacji mało kto spodziewał się tłumów na otwarciu nowego Centrum. A jednak... sznurek samochodów od samego rana ciągnął się do Mikołowa na ul. Kościuszki 61 F. Bogdan Smolorz, biopiekarz i pomysłodawca Centrum, miał powody do zadowolenia.

Eko Bio Ogranic Centrum działało od godz. 8.00, ale oficjalne otwarcie miało miejsce o 10.00. Biopiekarz Bogdan Smolorz – właściciel nowego Centrum, Paweł Kojs – dyrektor Śląskiego Ogrodu Botanicznego oraz Krystian Brząkalik z jednostki certyfikującej Agro Bio Test – przecięli wstęgę zrobioną z ekologicznych jabłek. Toast wzniesiono... ekologicznym sokiem.

Biopiekarz Bogdan Smolorz (środku) wspólnie z Pawłem Kojsem, dyrektorem Śląskiego Ogrodu Botanicznego, oraz Krystianem Brząkalikiem z Agro Bio Test uroczyście otwarli nowe Centrum żywności ekologicznej

Według statystyk organizatora, na otwarcie Eko Bio Organic Centrum przyszło prawie dwa tysiące osób – co ważne, konsumentów świadomych lub doceniających walory smakowe żywności ekologicznej. Przy niektórych stoiskach, m.in. z serami holenderskimi z certyfikatem Demeter czy w BIO Piekarni, kolejka nie malała.

Stoisko z biopieczywem było największe, a kolejka klientów - najdłuższa

- Smak tego pieczywa nie da się z niczym porównać - przyznała klientka z Katowic, która musiała odczekać w długiej kolejce przypominającej czasy PRL-u

Dużą popularnością cieszyły się też ekodelikatesy – z półek znikały produkty nabiałowe, mąki, m.in. różne rodzaje mąki orkiszowej, przyprawy, ekologiczne kawy, cukier trzcinowy – długo by wymieniać. – Pomysł ekodelikatesów bardzo mi się podoba, w końcu w jednym miejscu mogę zrobić zakupy zdrowej żywności – komentował 30-letni mężczyzna z Katowic. Wśród klientów nie brakowało osób starszego pokolenia, które szukały smaków dzieciństwa; oni najczęściej wybierali nabiał i pieczywo. Niektórzy przyznawali, że ważniejszy od biocertyfikatu jest smak tych wyrobów. – Przyjechałam tu specjalnie kupić chleb przedwojenny (przyp. red. Chleb żytni) – tego smaku nie da się porównać z niczym innym – przyznała katowiczanka, której płócienna torba pełna była chleba z BIO Piekarni. Po drugiej stronie hali znajdowało się drugie stoisko piekarni Bogdana Smolorza z pieczywem tradycyjnym, bez ekologicznego certyfikatu.

Przez środek hali ciągnęły się stoiska ponad 30 wystawców z całej Polski. Wybór w towarach zarówno certyfikowanych, jak i naturalnych nieposiadających certyfikatu był ogromny. Wśród nich dominowały stoiska serów (kozich, oscypków, serów podpuszczkowych), wędlin, warzyw i owoców. To tutaj można było kupić wędzone ryby, ekologiczne soki czy jaja. W hali działał również kącik gastronomiczny, gdzie można było odpocząć i zjeść świeżo wypieczoną pizzę. O pizzę prosto z pieca dbali pracownicy BIO Piekarni, na czele z Bogdanem Smolorzem, którzy przygotowali ją z produktów ekologicznych, pozyskanych z bazaru. Tu również cały czas wypiekano biopieczywo.

Tuż za stoiskiem BIO Piekarni cały czas wypiekał się ekologiczny chleb i 100% ekologiczna pizza

Organizatorzy mają wiele planów i pomysłów związanych z funkcjonowaniem nowego Centrum, które już spodobało się nie tylko mieszkańcom Mikołowa, ale całego Śląska.

Ekobazar ze świeżymi produktami działa w każdą sobotę w godz. 8-15, piekarnia i ekodelikatesy z nabiałem i warzywami od poniedziałku do soboty w godz. 8-16.

Patronat medialny objęła redakcja "Mistrza Branży"

 

Zapraszamy do galerii zdjęć

W środku zadowolony pomysłodawca Centrum żywności EKO w Mikołowie: Bogdan Smolorz. Biopiekarz ma duże wsparcie rodziny (na zdjęciu Mama Pana Bogdana i zięć)

Stoisko z biopieczywem było największe, a kolejka klientów - najdłuższa

- Smak tego pieczywa nie da się z niczym porównać - przyznała klientka z Katowic, która musiała odczekać w długiej kolejce przypominającej czasy PRL-u

Obowiązkowa informacja dla klientów

Warzywa i owoce to kolejna liczna grupa produktów w mikołowskim Centrum

Na drugim końcu hali znajdowało się stoisko z pieczywem tradycyjnym, ale niecertyfikowanym z Piekarni Bogdana Smolorza

Takie ceny za tradycyjne pieczywo (niecertyfikowane) nikogo tu nie dziwią

Miód - synonim zdrowia i natury

Ekodelikatesy - tu z koszyczkiem w ręku można było na spokojnie przejrzeć szeroki asortyment: od mąki, poprzez nabiał, po cukier i kawę

Sery Korocińskie - tego produktu nie mogło zabraknąć w Eko Bio Organic Centrum

Klienci Centrum to grupa wyjątkowa - dla nich ekologia to nie tylko zdrowa żywność , ale odpowiedzialny styl życia. Najmodniejsze są torby wielokrotnego użytku lub wiklinowe koszyki

fot. Anna Kania

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Sernik idealny, czyli jaki? Jaką rolę jajko odgrywa w wypiekach? Wiosenne kwiaty z cukru krok po kroku. Historia piekarni Versailles. A na naszej okładce Branżowa Osobowość Roku - Agnieszka Krenc. Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Piece Hoba do Jackowski

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji