...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

EKO BIO ORGANIC Centrum już działa

8 listopada pogoda nie zachęcała do wychodzenia z domu. W tej sytuacji mało kto spodziewał się tłumów na otwarciu nowego Centrum. A jednak... sznurek samochodów od samego rana ciągnął się do Mikołowa na ul. Kościuszki 61 F. Bogdan Smolorz, biopiekarz i pomysłodawca Centrum, miał powody do zadowolenia.

Eko Bio Ogranic Centrum działało od godz. 8.00, ale oficjalne otwarcie miało miejsce o 10.00. Biopiekarz Bogdan Smolorz – właściciel nowego Centrum, Paweł Kojs – dyrektor Śląskiego Ogrodu Botanicznego oraz Krystian Brząkalik z jednostki certyfikującej Agro Bio Test – przecięli wstęgę zrobioną z ekologicznych jabłek. Toast wzniesiono... ekologicznym sokiem.

Biopiekarz Bogdan Smolorz (środku) wspólnie z Pawłem Kojsem, dyrektorem Śląskiego Ogrodu Botanicznego, oraz Krystianem Brząkalikiem z Agro Bio Test uroczyście otwarli nowe Centrum żywności ekologicznej

Według statystyk organizatora, na otwarcie Eko Bio Organic Centrum przyszło prawie dwa tysiące osób – co ważne, konsumentów świadomych lub doceniających walory smakowe żywności ekologicznej. Przy niektórych stoiskach, m.in. z serami holenderskimi z certyfikatem Demeter czy w BIO Piekarni, kolejka nie malała.

Stoisko z biopieczywem było największe, a kolejka klientów - najdłuższa

- Smak tego pieczywa nie da się z niczym porównać - przyznała klientka z Katowic, która musiała odczekać w długiej kolejce przypominającej czasy PRL-u

Dużą popularnością cieszyły się też ekodelikatesy – z półek znikały produkty nabiałowe, mąki, m.in. różne rodzaje mąki orkiszowej, przyprawy, ekologiczne kawy, cukier trzcinowy – długo by wymieniać. – Pomysł ekodelikatesów bardzo mi się podoba, w końcu w jednym miejscu mogę zrobić zakupy zdrowej żywności – komentował 30-letni mężczyzna z Katowic. Wśród klientów nie brakowało osób starszego pokolenia, które szukały smaków dzieciństwa; oni najczęściej wybierali nabiał i pieczywo. Niektórzy przyznawali, że ważniejszy od biocertyfikatu jest smak tych wyrobów. – Przyjechałam tu specjalnie kupić chleb przedwojenny (przyp. red. Chleb żytni) – tego smaku nie da się porównać z niczym innym – przyznała katowiczanka, której płócienna torba pełna była chleba z BIO Piekarni. Po drugiej stronie hali znajdowało się drugie stoisko piekarni Bogdana Smolorza z pieczywem tradycyjnym, bez ekologicznego certyfikatu.

Przez środek hali ciągnęły się stoiska ponad 30 wystawców z całej Polski. Wybór w towarach zarówno certyfikowanych, jak i naturalnych nieposiadających certyfikatu był ogromny. Wśród nich dominowały stoiska serów (kozich, oscypków, serów podpuszczkowych), wędlin, warzyw i owoców. To tutaj można było kupić wędzone ryby, ekologiczne soki czy jaja. W hali działał również kącik gastronomiczny, gdzie można było odpocząć i zjeść świeżo wypieczoną pizzę. O pizzę prosto z pieca dbali pracownicy BIO Piekarni, na czele z Bogdanem Smolorzem, którzy przygotowali ją z produktów ekologicznych, pozyskanych z bazaru. Tu również cały czas wypiekano biopieczywo.

Tuż za stoiskiem BIO Piekarni cały czas wypiekał się ekologiczny chleb i 100% ekologiczna pizza

Organizatorzy mają wiele planów i pomysłów związanych z funkcjonowaniem nowego Centrum, które już spodobało się nie tylko mieszkańcom Mikołowa, ale całego Śląska.

Ekobazar ze świeżymi produktami działa w każdą sobotę w godz. 8-15, piekarnia i ekodelikatesy z nabiałem i warzywami od poniedziałku do soboty w godz. 8-16.

Patronat medialny objęła redakcja "Mistrza Branży"

 

Zapraszamy do galerii zdjęć

W środku zadowolony pomysłodawca Centrum żywności EKO w Mikołowie: Bogdan Smolorz. Biopiekarz ma duże wsparcie rodziny (na zdjęciu Mama Pana Bogdana i zięć)

Stoisko z biopieczywem było największe, a kolejka klientów - najdłuższa

- Smak tego pieczywa nie da się z niczym porównać - przyznała klientka z Katowic, która musiała odczekać w długiej kolejce przypominającej czasy PRL-u

Obowiązkowa informacja dla klientów

Warzywa i owoce to kolejna liczna grupa produktów w mikołowskim Centrum

Na drugim końcu hali znajdowało się stoisko z pieczywem tradycyjnym, ale niecertyfikowanym z Piekarni Bogdana Smolorza

Takie ceny za tradycyjne pieczywo (niecertyfikowane) nikogo tu nie dziwią

Miód - synonim zdrowia i natury

Ekodelikatesy - tu z koszyczkiem w ręku można było na spokojnie przejrzeć szeroki asortyment: od mąki, poprzez nabiał, po cukier i kawę

Sery Korocińskie - tego produktu nie mogło zabraknąć w Eko Bio Organic Centrum

Klienci Centrum to grupa wyjątkowa - dla nich ekologia to nie tylko zdrowa żywność , ale odpowiedzialny styl życia. Najmodniejsze są torby wielokrotnego użytku lub wiklinowe koszyki

fot. Anna Kania

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji