...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

EUROPAIN 2018 : kopalnia pomysłów dla przedsiębiorców z sektora piekarsko-cukierniczego

Kolejna edycja paryskich targów dla piekarzy i cukierników za nami! Co działo się podczas Europain 2018 i jakie nowości zaprezentowali wystawcy?

Targi Europain podczas 4 dni (3-6 luty br.) zgromadziły najważniejszych przedstawicieli sektora piekarsko-cukierniczego. Ponad 52 000 odwiedzających, w tym jedna trzecia gości spoza Francji, miała okazję zapoznać się z nowościami prezentowanymi przez wystawców zlokalizowanych w trzech sektorach targowych: Produkcja, Sprzedaż i Zarządzanie. Nowe Forum Europain, będące odbiciem nastrojów panujących w branży, przyciągnęło wielu profesjonalistów pragnących poznać aktualne trendy i  nowe rozwiązania dla piekarzy i cukierników. 4 laboratoria i 3 prestiżowe konkursy dedykowane branży piekarsko-cukierniczej zaprezentowały nowatorskie przepisy, nowe talenty oraz uznane osobowości.

 

 

TARGI EUROPAIN PRZESZŁY REWOLUCJĘ

Targi Europain umożliwiły profesjonalistom z sektora piekarsko-cukierniczego znalezienie rozwiązań sprzyjających efektywnej i przejrzystej produkcji, poznanie innowacyjnych narzędzi sprzedaży oraz zarządzania, dzięki czemu będą mogli lepiej inwestować. Zdaniem wystawców odwiedzający często przybywali na targi z konkretnym projektem zakupu maszyn produkcyjnych lub wyposażenia punktu sprzedaży. 

Ponad 100 nowości zostało zaprezentowanych w ramach targów. Biorąc pod uwagę składniki, rośnie znaczenie produktów naturalnych, bio oraz przejrzystego łańcucha dostaw. W kwestii wyposażenia liczy się wszechstronność, ergonomia i wydajność energetyczna.

EUROPAIN MIĘDZYNARODOWA PLATFORMA PIEKARSTWA

Ponad 32% odwiedzających targi Europain 2018 stanowili profesjonaliści spoza Francji, przybyli z całego świata, aby podziwiać francuską sztukę piekarstwa i cukiernictwa. W tym roku targi odnotowały wzrost o 12% liczby gości z zagranicy.   

 

Hadvin Levasseur i Eugène Abraham w debacie o przejrzystości etykiety i kładzeniu nacisku na naturalność produktów w piekarni i cukierni.

 

WYJĄTKOWY PROGRAM

Po raz pierwszy targi Europain zorganizowały Forum Europain, prawdziwy think tank piekarstwa i cukiernictwa na miarę 2020 roku: 41 debat i ponad 80 prelegentów, profesjonalistów z branży z Francji i z całego świata oraz wybitnych ekspertów z poszczególnych dziedzin. 4 Laboratoria (Lab Intersuc, Lab du Boulanger, la Boutique Restaurant (Butik Restauracja) i nowe Lab Bien Être et Naturalité (organizowane wspólnie z Boréa) oferowały ponad 100 pokazów piekarzy i cukierników, którzy zaprezentowali swoją pomysłowość i know-how setkom widzów.   

 

Sébastien Faré przygotowuje słodkie snacki.

 

TRZY PRESTIŻOWE KONKURSY

Puchar Szkół Francuskich (La Coupe de France des Ecoles) :

Nagradza najlepszych adeptów sztuki piekarskiej w dwóch kategoriach. Zwycięzcami zostali :

Kategoria Espoirs : IFI 03 – Avermes (03)

Sylvain BORD - Corentin KIEPURA - Elise MANATRAT
Kategoria Excellence : Faculté des Métiers de KER LANN, Bruz (35)

Louise-Marie COURTEILLE, Aurélien LOMET, Tugdual OLLIVIER

 

Mistrzostwa Świata w Piekarstwie (Les Masters de la Boulangerie) :

Odbywają się w trzech kategoriach. Zwycięzcy Mistrzostw będą uczestniczyli w eliminacjach do Pucharu Świata Piekarstwa (Coupe du Monde de Boulangerie). Laureaci tegorocznej edycji :

World Master Baker Panification Nutritionnelle : Peter BIENEFELT (Holandia)

World Master Baker Panification Gourmande : Déborah OTT (Francja)

World Master Baker Panification Artistique : Peng Chieh WANG (Tajwan)

 

Holenderska ekipa, czuli laureaci konkursu Masters de la Boulangiere.

 

 Mistrzostwa Świata w Sztuce Cukierniczej (Le Mondial des Arts Sucrés) :

12 mieszanych drużyn (kobieta i mężczyzna) wzięło udział w 19-sto godzinnym maratonie sztuki cukierniczej pod hasłem: "Luksus po francusku". Na podium znaleźli się :

1 miejsce:Marie SIMON - Loïc BEZIAT (Francja)

2 miejsce: Yap KEAN CHUAN – Hwei Min LAU (Malezja )

3 miejsce: Carina TAN – Ben GOH (Singapur )

 

Laureaci konkursu MDAS na podium.

 

WIZYTA PANI MINISTER PRACY

W poniedziałek 5 lutego br. francuska Minister Pracy pani Muriel Penicaud odwiedziła targi Europain i spotkała się z wystawcami i odwiedzającymi. 

Nawiązaliśmy znaczącą ilość kontaktów z profesjonalistami, którzy przyjechali na targi, aby dokonywać zakupów. Podpisaliśmy kontrakty i otrzymaliśmy wiele propozycji, między innymi sprzedaży na eksport, które nie miałyby miejsca bez naszego udziału w targach Europain (Antoine Lemerle, Prezes ARIA)

Czuliśmy dobrą dynamikę na targach Europain, była to owocna edycja, jesteśmy zadowoleni z jakości i profesjonalizmu odwiedzających. Goście z wyprzedzeniem planowali swoją wizytę i wiedzieli co chcą zobaczyć, w szczególności nowości. Odwiedzili nas profesjonaliści ze wszystkich kontynentów, co było bardzo interesujące (M. Zanlorenzi, Prezes OCF)

 

Więcej informcji >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji