...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Eco Trade – szkolenie z ciasta tortowego

Ostatniego dnia listopada pod okiem Daniela Waliszewskiego, Wojciecha Sławińskiego i Krzysztofa Wysłuchy odbyło się szkolenie z przygotowania, dekoracji i sposobów prezentacji tortów. Udział w nim wzięło 12 uczniów Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego, Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Chrzanowie.

 

 

Czekoladowe torciki, a w przerwie pizza

Uczestnicy mieli okazję do stworzenia świątecznych torcików z ciasta czekoladowego Makao oraz śmietany z różnego smaku stabilizatorami do wyboru – królowała czarna porzeczka, pomarańcza i gruszka. Ciasta wymagały chwili zmrożenia więc uczestnicy sami skomponowali Super Pizzę Ziołową z sosem Tomato i licznymi dodatkami, która posłużyła jako posiłek w przerwie warsztatów.

Musso idealnie nadawało się do oblewania torcików

Pizza w przerwie. Jak widać, przygotowanie tortów zaostrzyło apetyt uczniów na pizzę (własnoręcznie zrobioną)

Kreatywne zdobienia

Największą atrakcją oczywiście było zdobienie torcików, które uczestnicy wykonywali z polew czekoladowych Provenda Dark i White oraz licznych owocowych i marcepanowych dodatków. Nie mniejszą przyjemność sprawiało uczniom umieszczanie pieczołowicie przygotowanych dekoracji na swoich oblanych masą czekoladową Musso torcikach. Kreatywność i staranność wykonania u niektórych uczestników wprawiała w zachwyt nawet towarzyszących uczniom profesjonalistów.

Daniel Waliszewski - mistrz dekoracji

Dekoracja bez tajemnic, czyli Daniel Waliszewski w swojej pasji tworzenia i dzielenia się wiedzą

Wręczono certyfikaty

Na koniec każdy otrzymał certyfikat ukończenia szkolenia w zakresie cukiernictwa o tematyce: „Ciasta tortowe” – przygotowanie, dekoracja, sposoby prezentacji produktu. Firma Eco Trade również została wyróżniona. Od dyrekcji szkoły i uczniów biorących udział w szkoleniu otrzymała podziękowania za umożliwienie udziału w warsztatach cukierniczych oraz przedstawienie nowych technik stosowanych w cukiernictwie.

Finał: rozdanie certyfikatów

Każdy mógł zabrać swój tort do domu

Daniel Waliszewski i Krzysztof Wysłucha - tych panów często można spotkać razem nie tylko w "Mistrzu Branży" :)

autor: Zuzanna Bernacka-Jaroszewicz, firma Eco Trade
fot. Zuzanna Bernacka-Jaroszewicz

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji