...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Elegancja i perfekcja w dekoracji

Dekoracje jak ornamenty zawsze wyglądają elegancko na torcie, pod warunkiem, że są wykonane perfekcyjnie. Ich wykonanie nie musi być trudne. Wystarczy spojrzeć, jak Flo Gollini łatwo i szybko przygotowała słodkie orna­menty, od tych prostych po bogato zdobione.

Tort na 130 porcji
Lista produktów firmy Modecor

Surowce
• 3 torty o średnicy 30 cm, 15 cm, 10 cm i wysokości 10 cm
• 1 tort o średnicy 21 cm i wysokości 5 cm
• masa cukrowa Elite (3 kg)
• pasta cukrowa Facile, kolor: biały (500 g), słoneczny żółty (500 g)
• barwnik w żelu Colorgel, kolor: jasno­żółty, biały lodowy, granatowy
• barwnik w sprayu: srebrny
• barwnik w proszku: srebrny
• barwnik w proszku: biały, perłowy
• róże i liście z gumpaste

Akcesoria
• kratka modelarska
• Design mould . formy Drappeggio oraz Damascato do przygotowania płaskich dekoracji
• zdobnik
• pędzel z dozownikiem
• silikonowa mata
• wałek z prowadnicami
• polietylenowy wałek 50 cm
• packa do wygładzania
• druciki do kwiatków (26)
• białe pręciki do kwiatków
• nylonowy pędzel
• kulki modelarskie
• klej spożywczy

   
 

Flo Gollini
– 30 lat temu w firmie Modecor zaczynała od ręcznie robionych kwiatów z cukru lodowego – klasycznych dekoracji włoskiej marki, dzisiaj projektuje torty, które inspirują cukierników na całym świecie. Eksperymen­towała z różnymi technikami decoupage’u, modelo­wania, malowania pejzaży; uczestniczyła w kursach malarstwa iluzjonistycznego, które jest jej pasją. Techniki dekorowania nie mają przed nią tajemnic; ma bogate doświadczenie w pracy z cukrem lodowym, izomaltem, aerografem, pastą do modelowania oraz w projektowaniu nowoczesnych tortów.

 

 

Masę cukrową Elite podziel na dwie czę­ści. Używając barwników w żelu, jedną zabarw na żółto, drugą – na śnieżnobia­ło. Gotowe masy rozwałkuj na grubość 5 mm i nałóż na torty (zdj. 1).

Fot.1

 

Do przygotowania ornamentów użyj form: Drapeggio oraz Damascato, a tak­że masę cukrową Facile w kolorze sło­necznym oraz białym (zdj. 2).

Fot.2

 

   
 

Prosto i szybko z Modecor
Masa cukrowa Facile jest dedykowana do Design mould . form Drapeggio oraz Damasca­to. Dzięki specjalnej formule masa Facile łatwo odchodzi z formy.

 

 

Fot.3

 

Przy pomocy wałka z prowadnicami rozwał­kuj masę Facile na grubość 2 mm (zdj. 4).

Fot.4

 

Formę delikatnie oprósz skrobią kukury­dzianą, nałóż masę i przyciśnij ją. Wałkiem wyrównaj powierzchnię masy do krawędzi formy (zdj. 5).

Fot.5

 

Fot.6

 

Pędzelkiem z dozownikiem wody zwilż po­wierzchnię masy. Końcówką zdobnika usuń z formy zbędne elementy masy (zdj. 6).
Przyłóż formę do boku tortu i przytrzymaj dłonią (zdj. 7), żeby dekoracja przykleiła się do jego powierzchni. Następnie delikatnie odciągaj elastyczną formę (zdj. 8).

Fot.7

Fot.8

 

W podobny sposób przygotuj dekoracyj­ne ornamenty dla pozostałych pięter tortu (zdj. 9A, B).

Fot.9A

Fot.9B

 

Po złożeniu tortu użyj gotowych dekoracji kwiatowych i listków. Dla lepszego efektu zabarw listki z gumpaste srebrnym perło­wym sprayem (zdj. 10).

Fot.10

 

Na szerszej podstawie tortu umieść różę wykonaną z gumpaste, używając kleju ja­dalnego (zdj. 11).

Fot.11

 

Kwiatową dekorację ozdób pączkami i kwia­tami z masy Elite zabarwionej na różne odcienie niebieskiego (do uzyskania róż­nych odcieni niebieskiego użyj granato­wego barwnika w żelu Colorgel). Kwiaty udekoruj białymi pręcikami, które upudruj białym i perłowym barwnikiem w proszku (zdj. 12).

Fot.12

 

Pędzelkiem nakładaj srebrny barwnik w proszku na ornamenty wykonane z bia­łej masy Facile (zdj. 13).

Fot.13

 

Z masy cukrowej zrób małe kulki, przyci­skając każdą na środku zdobnikiem tak, aby je delikatnie rozpłaszczyć. Drobne ele­menty przyklej przy użyciu pędzelka z do­zownikiem (zdj. 14).

Fot.14

Fot.


Flo Gollini, dekoratorka tortów w firmie Modecor

zobacz ofertę produktów Modecor w Katalogu produktów >>

 

 

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Modecor

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji