...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH

Euro na słodko

Jedną z propozycji przygotowanych na Euro jest tort na biszkopcie w kształcie piłki.Poniżej podajemy Państwu recepture, której autorem jest firma Prospona.

Biszkopt:
6 jajka
220 g cukier
255 g mąka
78 ml olej
3 g proszek do pieczenia

Krem:
40 g Wsad owocowy ananas PROSPONA
40 g Wsad owocowy wiśnia PROSPONA
20 g Wsad owocowy zielone jabłko PROSPONA
50 g Wsad owocowy malina PROSPONA
1500 ml śmietana 30%
30 g żelatyna

Dekoracja:
Posypka owocowa zielona
cytryna PROSPONA

[img]1030[/img]

Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Tak przygotowany upieczony biszkopt podzielić na cztery blaty. 15 g żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie. 1 litr śmietany ubić dodać żelatynę, wymieszać. Odebrać 400 g śmietany, wymieszać z Wsadem owocowym ananas PROSPONA , wyłożyć na pierwszy blat biszkoptowy. Następną część 400 g śmietany wymieszać z Wsadem owocowym wiśnia PROSPONA , wyłożyć na drugi blat biszkoptowy i przykryć trzecim blatem. Pozostałe 200 g śmietany wymieszać z Wsadem owocowym zielone jabłko PROSPONA i użyć do dekoracji ciasta. Wierzch posypać Posypką owocową zielona cytryna PROSPONA . Pozostałą część śmietany ubić dodać rozpuszczoną żelatynę oraz Wsad owocowy malina PROSPONA. Z czwartego blatu biszkoptowego wyciąć dwa kółka większe oraz mniejsze, przełożyć śmietaną malinową, uformować w kształcie półkuli. Schłodzony tort piłkę ułożyć na pierwszym cieście i udekorować.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji