...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Europejskie Sympozjum ds. Bezpieczeństwa Żywności IAFP

Już dziś zapraszamy na Europejskie Sympozjum IAFP, czyli na forum wymiany wiedzy o najnowszych osiągnięciach i technikach wykorzystywanych w naukach o żywności, jak również w bezpieczeństwie żywności. Termin: 21-23 maja 2012 r. w hotelu Hilton, Warszawa.

Misją IAFP oraz celem Europejskiego Sympozjum jest zapewnienie pracownikom branży żywnościowej na całym świecie forum do wymiany wiedzy niezbędnej w ochronie żywności w całym łańcuchu żywnościowym. Zapraszamy do wzajemnej nauki poprzez wymianę poglądów oraz do wysłuchania uznanych ekspertów z zakresu bezpieczeństwa żywności z Europy i reszty świata. Sympozjum jest współorganizowane przy udziale ILSI Europe oraz The Society of Applied Microbiology.

Podczas majowego Sympozjum IAFP pojawiają się m.in. wybrane zagadnienia:

  • Polski sukces w dochodzeniu do zgodności z unijnymi wymogami bezpieczeństwa żywności – Andrzej Gantner, DyrektorGeneralny Polskiej Federacji Producentów Żywności, Warszawa

  •  Najnowsza wiedza o Escherichia coli O1014 – Stefano Morabito, Europejskie Laboratorium Referencyjne dla STEC, ISS Rzym, Włochy

  • Skażenia chemiczne w żywności – najnowsza wiedza – Mark Cronin, Liverpool John Moores University, Wielka Brytania;Colin Crews, The Food and Environment Research Agency, Wielka Brytania; Franz Berthiller, Doppler Laboratory for Mycotoxin Metabolism, Austria

  • Najlepsze praktyki w monitoringu środowiska – Podejście oparte na ryzyku – Frederic Cantergiani, Nestlé, Szwajcaria; BenjaminWarren, Land-O-Lakes, Stany Zjednoczone; John Holah i Edyta Margas, Campden BRI, Wielka Brytania

  • Aktualności dotyczące Globalnego Systemu śledzenia pojawiających się patogenów pokarmowych używanych w analizach wnadzorze i wybuchach epidemii – Donald A. Prater, U.S. Food and Drug Administration, Włochy; Carol Iversen, Nestec SA Szwajcaria; Seamus Fanning, University College Dublin, Irlandia; Kumar Hari, Clio Inc., Stany Zjednoczone

  • Komunikacja ryzyka dotyczącego żywność – Postrzeganie i komunikacja zagrożeń żywności, korzyści dla całej Europy–MaryFriel, European Food Information Council, Belgia

  • Ryzyko występowania Listeria monocytogenes w żywności – alternatywne metody badawcze – Grzegorz Madajczak, Państwowy Zakład Higieny, Warszawa

Więcej informacji i pełny program dostępny jest na www.foodprotection.org; www.poland.siliker.com

Bieżące wydanie czasopisma

Na czym polega praca Bibliotekarza Zakwasów? Czym kieruje się w swojej piekarni Master Baker - Paweł Tkaczuk? Jakie są alternatywy dla białego cukru w wypiekach? I kto zajął podium na World Chocolate Masters 2022?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji