...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

FOOD-to-GO, czyli zakochani w smaku

Za nami chwile pełne kulinarnych rozkoszy. 6-7 lutego 2018 roku w AMBEREXPO w Gdańsku odbyła się 8. edycja Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Przebiegała ona pod hasłem „kuchnia od serca”...

Jak stwierdził Luc de Clapiers: „dusza i ciało podlegają takim samym prawom, ponieważ przy życiu utrzymuje je odpowiednia strawa.”

Motywem przewodnim targów była kuchnia francuska, co tworzy prawdziwie namiętny obraz gastronomicznej różnorodności, którą na początku lutego mogliśmy obserwować w Gdańsku. Była to także znakomita okazja, by podziwiać wybitnych szefów kuchni w akcji i czerpać inspiracje z ich dokonań. Wiedzą i umiejętnościami ze zwiedzającymi targi podzielili się m.in. Constant-Michel Labarre – mistrz kuchni francuskiej, Tomasz Szydzikowski – rozkochany w staropolskich smakach czy Sylwia Ładyga – blogerka kulinarna i uczestniczka programów telewizyjnych.



Strefa Prezentacji i Warsztatów
To właśnie w Gdańsku gwiazdy gastronomii zaprezentowały swoje umiejętności, zaskakując zebranych nowatorskim podejściem do przygotowywanych dań. Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku pokazali, w jaki sposób zrobić kogel-mogel bez jajek czy bezglutenowe i wegańskie galaretki espresso. Z kolei Sylwia Ładyga podzieliła się przepisem na mus z białej czekolady z tytoniem i kawiorem z wiśniówki oraz jadalnej gąbki. Mistrzyni kulinarnych uniesień oceniała wydarzenie w samych superlatywach:
– Udział w FOOD-to-GO to dla mnie niesamowita przyjemność i kolejne, nowe doświadczenie, które naładowało mnie energią do dalszego działania i pomysłami na nowe smakołyki. Nawiązałam tutaj ciekawe znajomości – zarówno te prywatne, które mam nadzieję będą trwać latami, jak i te służbowe, które z całą pewnością przyczynią się do rozwoju mojego bloga i zdobywania nowych, kulinarnych umiejętności. Profesjonalna organizacja imprezy i atrakcyjne miejsca, gdzie dane mi było gotować, przyczyniły się do zainteresowania ze strony gości, które – przyznaję – przeszło moje najśmielsze oczekiwania! Jestem zachwycona! 700 km do domu wracałam z uśmiechem do ucha do ucha!
Dużym zainteresowaniem zwiedzających cieszyło się też spotkanie z Zytą Górną, która od lat zajmuje się promowaniem kuchni kaszubskiej.

 

Różnorodność prezentacji była bardzo duża. Tuż po „randce” z kaszubskimi smakami przyszedł czas na ujawnienie tajników kuchni francuskiej w wykonaniu znakomitego jej reprezentanta – Constanta-Michela Labarre. Zobaczyliśmy magiczny wręcz pokaz przyrządzenia turbota „a la meuniere”. Równie interesujące było kulinarne show Tomasza Szydzikowskiego, miłośnika kuchni staropolskiej, który podczas targów przygotował kuropatwę konfitowaną w gęsim tłuszczu z pomarańczową koksą.

Kto obserwował poczynania kulinarnych mistrzów w Strefie Prezentacji i Warsztatów, na pewno nie był zawiedziony. W przystępny, często humorystyczny sposób prezentowali oni, jak idealnie przygotować daną potrawę, na co zwrócić szczególną uwagę. Ich pokazy były z jednej strony wspaniałą lekcją gotowania „z sercem”, z drugiej zaś przyczynkiem do poszukiwania własnych kulinarnych dróg.



Strefy Deserowych Inspiracji i Multi Café
Tradycją FOOD-to-GO jest tworzona od lat Strefa Deserowych Inspiracji. To odpowiedź na postulaty właścicieli kawiarni, kafejek czy letnich ogródków kawiarnianych, a tych w sezonie letnim na Pomorzu jest bardzo dużo. Swoje produkty promowali na niej producenci i dystrybutorzy kawy, herbaty, czekolady oraz słodkich i słonych deserów, lodów, sorbetów, dodatków i dekoracji cukierniczych. Można tu było znaleźć nie tylko przepisy na najprzeróżniejsze słodkości czy lodowe arcydzieła, ale także nawiązać ciekawe kontakty biznesowe. Uzupełnieniem oferty była nowa Strefa Multi Café, w której zwiedzający znaleźli oryginalne wyposażenie: zastawę stołową, dekoracje czy meble i otrzymali profesjonalne porady, jak zaaranżować swój lokal, aby się wyróżnić na tle konkurencji.

Kilkanaście godzin kulinarnych pokazów, duży wybór produktów, kilkaset biznesowych spotkań i tyleż samo branżowych inspiracji. To była udana edycja jednego z najważniejszych na północy Polski spotkań branży HoReCa. Organizatorzy już dziś zapraszają na kolejną, 9. edycję targów, która odbędzie się za rok.

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji