...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

FOOD-to-GO po kaszubsku – największe w regionie Targi branży gastronomicznej w hołdzie smakom regionu

Kaszubskie klimaty, wyjątkowa w swoim rodzaju pizza, bezglutenowe przysmaki i ponad 100 firm z branży gastronomicznej to tylko niektóre z elementów tegorocznych 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO.

Impreza, która odbędzie się 8 i 9 lutego w gdańskim Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo, zapowiada się arcyciekawie!

To już 7. edycja najważniejszego spotkania przedstawicieli branży gastronomicznej na północy Polski. Dwa dni spotkań, które obfitują w nowinki i ciekawostki, to również doskonała okazja do spotkania się z dotychczasowymi klientami i pozyskania nowych odbiorców. Ubiegłe edycje obfitowały nie tylko w prezentacje producentów i dystrybutorów sprzętów niezbędnych w każdym lokalu, ale także w spotkania z ekspertami i bogaty w swojej ofercie program towarzyszący.

Kaszubskie przysmaki… i nie tylko!
Wśród Gości specjalnych lutowego wydarzenia znalazł się m.in. Tomasz Fierke – znany szerszej publiczności jako „Kucharz z Kaszub”. Na swoim kanale w popularnym serwisie YouTube prezentuje tradycyjne potrawy kuchni tego wyjątkowego regionu – pełnego wyjątkowych smaków i niepowtarzalnych dań. Niektóre z nich Tomasz serwuje w nieco unowocześnionej, a przez to jeszcze bardziej intrygującej formie. Specjalnie dla wszystkich obecnych na Targach przyrządzi potrawkę z kurczaka, czyli kaszubskie FRÉKASË.

 

Wyjątkowe przysmaki zaprezentują też Jola Słoma i Mirek Trymbulak, autorzy książek kucharskich oraz serii programów kulinarnych emitowanych na antenie Kuchni+, znani z telewizyjnego show Atelier Smaku. Z wielką pasją i typową dla artystów - projektantów mody kreatywnością  promują kuchnię wegańską i bezglutenową. Ich wystąpienie będzie nie lada gratką nie tylko dla osób praktykujących kuchnię bezmięsną, ale również dla mięsożerców, którzy będą mieli okazję odkryć zupełnie nowe smaki.

Kolejną gwiazdą FOOD-to-GO będzie finalistka telewizyjnego show Master Chef – Klaudia Budny. Ta mistrzyni gotowania, trenerka kulinarna i szkoleniowiec, porzuciła księgowość by swoją pasję do gotowania zarażać innych. Ma bogate doświadczenie, którym chętnie dzieli się z innymi – na Targach przygotuje m.in. deser panna cotta z solonego karmelu z wanilią podaną z emulsją z pomarańczy na bazie likieru, z bezikami z pikantnym pudrem pomarańczowym oraz filetem z pomarańczy.

O doznania kulinarne Zwiedzających i kaszubski klimat zadba również Marta Truskolawska-Plichcińska – Mistrzyni Cukiernictwa. Na co dzień odpowiada za wprowadzanie nowych wyrobów w rodzinnej cukierni „u Lecha” w Łapach oraz kieruje działem dekoracji. Specjalizuje się w zdobnictwie cukierniczym, szczególnie przy wykorzystaniu masy cukrowej. W czasie Targów przygotuje wielkanocne dekoracje inspirowane Kaszubami – jedyne w swoim rodzaju ozdoby, które każdy może z powodzeniem powtórzyć we własnym domu.



Pizza po kaszubsku? Tylko na FOOD-to-GO!
Drugi dzień Targów zbiega się w czasie z Międzynarodowym Dniem Pizzy. Dla wszystkich miłośników pizzy, którzy odwiedzą Targi to nie tylko pretekst do świętowania, ale także do wypróbowania zupełnie nowych smaków. Nawiązując do przewodniej tematyki kuchni kaszubskiej, gość specjalny – Tomasz Fierke – przygotuje jedyną w swoim rodzaju i absolutnie niepowtarzalną pizzę z… kaszubskimi składnikami. Jak będzie smakować i czy wejdzie na stałe do menu Mistrza Kuchni? O tym przekonają się Zwiedzający Targi już 9 lutego.

Dla każdego coś miłego
Na Zwiedzających czekają również dwie, wyjątkowe strefy – Deserowych Inspiracji oraz strefa Bezglutenowa. Pierwsza z nich to prawdziwy rarytas dla wszystkich fanów deserów i słodyczy. To tu spotykają się producenci i dostawcy kawy, herbaty, czekolady, dodatków oraz wyposażenia kawiarni, cukierni i lodziarni. Słodkie receptury, tajniki kuchni i nieziemskie w smaku łakocie rokrocznie przyciągają tłumy miłośników. Niezwykle ciekawie zapowiada się także strefa bezglutenowa, dedykowana tym, którzy unikają w diecie tego składnika.

Zachęcamy do rejestracji ONLINE http://foodtogo.pl/dla-zwiedzajacych/rejestracja-odwiedzajacych.html , która pozwala na bezpłatny wstęp na Targi FOOD-to-GO.

7. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO odbędą się
8-9 lutego 2017
w AMBEREXPO w Gdańsku.
www.foodtogo.pl



Bieżące wydanie czasopisma

Mistrz Branży na Gwiazdkę, czyli czekolada mistrzów, ferment w cukiernictwie i siła fińskiego piekarstwa. Sprawdź receptury mistrzów z całego świata na świąteczne wypieki i desery z czekoladą. Stwórz własną tabliczkę "bean to bar", spróbuj trufli z kiszoną dynią, upiecz chleb korzenny i skosztuj fińskiego chleba...

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji