...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , FRITSCH Polska, materiał promocyjny

FRITSCH EASYLINE Kompaktowa linia do produkcji pieczywa cukierniczego dla małych i średniej wielkości zakładów

Doskonałe uzupełnienie wałkowarek FRITSCH ROLLFIX 600 oraz 700 stanowi linia FRITSCH EASYLINE do produkcji pieczywa cukierniczego. Nadaje się ona przede wszystkim do użytkowania w piekarniach gdzie na ograniczonej powierzchni trzeba prowadzić racjonalną produkcję.

Linia EASYLINE charakteryzuje się wyjątkowo kompaktowymi wymiarami, a pomimo tego jest niezwykle elastyczna. Oferuje przy tym wachlarz możliwości: od wypieków ciętych albo składanych, po pieczywo nadziewane czy sztancowane. Tym samym linia EASYLINE oferuje najwyższą elastyczność w zakresie produkcji szerokiego asortymentu pieczywa delikatesowego w nawet najmniejszym pomieszczeniu. EASYLINE została udoskonalona po to, aby Państwa życzenia w zakresie produktu realizować jeszcze lepiej i pod jeszcze bardziej zindywidualizowanym kątem. Poniżej przedstawiono szczegółowe rozwiązania, ukierunkowane na klientów.

 

Seryjna głowica kalibrująca: Dzięki podawaniu ciasta z wałka wytwarzana jest ciągła i jednolita pod względem wagowym wstęga.
Nowoczesny napęd: Napęd taśmy z impulsatorem dba o absolutnie równomierny transport wstęgi ciasta. Powoduje to m.in. dokładne sterowanie długością cięcia oraz pewne uchwycenie punktu nadziewania.
Gilotyna silnikowa: Dzięki udoskonalonej linii EASYLINE można ciąć i sztancować, dysponując dynamicznym napędem silnikowym. Nowa gilotyna silnikowa wytwarza większą liczbę skoków, dba o absolutną precyzję cięcia, a także bardzo długi czas użytkowania. Produkcja przebiega przy tym zdecydowanie ciszej.
Sterownik cyfrowy: Sterowanie linią EASYLINE odbywa się już tylko cyfrowo. Przy czym do wyboru jest około 100 różnych programów produkcji (z opcją rozszerzenia), które można zapisać zarówno w jednostce sterującej, jak i zewnętrznie, w pamięci USB. Nowa koncepcja sterowania realizowana jest za pośrednictwem 10-calowego wyświetlacza dotykowego. Wysoka rozdzielczość ekranu oraz ergonomiczne rozmieszczenie przycisków niezmiernie ułatwiają jego obsługę.



Na podstawowe wyposażenie linii EASYLINE składają się rama wałka tnącego oraz gilotyna. Wyposażenie można rozbudować o głowicę kalibrującą, moduł do nawilżania oraz o standardową sześciorzędową nadziewarkę.
Linia EASYLINE to prawdziwy rarytas jeśli chodzi o przestrzeń, stwarzający wiele możliwości. Dzięki dużej liczbie wyspecjalizowanych urządzeń dodatkowych linię EASYLINE można optymalnie skonfigurować, w zależności od różnorodnego asortymentu pieczywa cukierniczego i indywidualnego trybu pracy. Przy czym zmiana narzędzi polega na wykonaniu raptem kilku ruchów ręką.

 

Dzięki różnego rodzaju wałkom tnącym i dekorującym produkcja najrozmaitszych wypieków z ciasta półfrancuskiego oraz pieczywa cukierniczego jest możliwa również przy napiętym harmonogramie produkcyjnym, bez długich zmian produktu. Czy to ciastka cięte czy składane, nadziewane czy sztancowane – linia EASYLINE najlepiej spełnia wymagania polskich piekarzy, ponieważ w tym przypadku produkcja wyrobów z ciasta drożdżowego, D-Shape (produkty z ciasta makaronowego) nie sprawia żadnych kłopotów.

Z przyjemnością zapraszamy do przetestowania nowej linii EASYLINE w dogodnym dla Państwa czasie, w funkcjonującym na powierzchni 4.600 m 2 Centrum Technologii FRITSCH. Podczas produkcji wymarzonego produktu w naszym centrum pokazowym mogą się Państwo osobiście przekonać o elastyczności i przyjaznej obsłudze maszyn.

 

Szerszych informacji oraz doradztwa z przyjemnością udzieli pozostające do Państwa dyspozycji nasze biuro w Polsce:
Dorota Turkowska, Kierownik biura
dorota.turkowska@fritsch-group.com

FRITSCH Polska Sp. z o.o.
ul. Kościerzyńska 12, 51-416 Wrocław
Tel.: +48 71 326 16 52
Faks: +48 71 326 16 51
www.fritsch-group.com


Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji