Nadchodzi 12 kwietnia, czyli światowy Dzień Czekolady. Nie może się obyć bez hucznego świętowania - z takiego założenia wyszli organizatorzy Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej, którzy właśnie przygotowują się do III edycji wydarzenia.
Wszyscy lubimy słodycze, ale kochamy zwłaszcza czekoladę - oto motto, które od początku przyświecałó głównej organizatorce Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej. 20-22 kwietnia odbędzie się już III edycja wydarzenia. Z każdym rokiem na rynek starego miasta przybywają tłumy, które mają okazję zobaczyć (i kupić) u wystawców ręcznie robione praliny, trufle, tabliczki, a także różnego rodzaju słodkości, których nie znjadą na sklepowych półkach w supermarketach. Festiwal nie jest biletowany i ma charakter rodzinnego święta - w otwartej przestrzeni jest miejsce na różnego rodzaju atrakcje dla dzieci. Dorośli mogą z kolei popróbować rzemieślniczych gatunków piwa i nie tylko.
W specjalnej strefie kulinarnej przez wszystkie dni festiwalu odbywać będą się warsztaty dla najmłodszych. Podstawy modelowania w masie cukrowej poprowadzi w niedzielę Dorota Zieleńska-Stępień, laureatka w kategorii Mała Figurka na Cake Festival Poland. Z kolei edukatorki z Kreator Zdrowia pokażą rodzicom i ich pociechom jak wykonać słodycze bez... cukru. Program festiwalu uatrakcyjnią też goście, którzy poprowadzą pokazy oraz prelekcje - Piotr Krzciuk (Sekrety Czekolady), czyli niekwestionowany ekspert w sprawach prawdziwej czekolady opowie jak jeść czekoladę i przedstawi poszczególne etapy degustacji, która pozwoli wznieść się na wyżyny smakowe. Pojawi się też fontanna czekolady i wiele innych smakowitych atrakcji. Trzy dniowe święto słodkości poprowadzi jedna z naszych dziennikarek, specjalistka w temacie czekolady - Natalia Aurora Ignacek.
W trakcie festiwalu odbędzie się również Konkurs Tortów oraz Małych Form, dla tych, którzy chcą pokazać swój talent dekoratorski. Zapisy trwają do 16 kwietnia!
Chcesz wziąć udział w konkursie? Pobierz kartę zgłoszeniową >>> KLIK!
Więcej informacji >>> KLIK!