...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Festiwal Czekolady i Słodkości po raz trzeci

Nadchodzi 12 kwietnia, czyli światowy Dzień Czekolady. Nie może się obyć bez hucznego świętowania - z takiego założenia wyszli organizatorzy Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej, którzy właśnie przygotowują się do III edycji wydarzenia.

Wszyscy lubimy słodycze, ale kochamy zwłaszcza czekoladę - oto motto, które od początku przyświecałó głównej organizatorce Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej. 20-22 kwietnia odbędzie się już III edycja wydarzenia. Z każdym rokiem na rynek starego miasta przybywają tłumy, które mają okazję zobaczyć (i kupić) u wystawców ręcznie robione praliny, trufle, tabliczki, a także różnego rodzaju słodkości, których nie znjadą na sklepowych półkach w supermarketach. Festiwal nie jest biletowany i ma charakter rodzinnego święta - w otwartej przestrzeni jest miejsce na różnego rodzaju atrakcje dla dzieci. Dorośli mogą z kolei popróbować rzemieślniczych gatunków piwa i nie tylko. 

 

 

W specjalnej strefie kulinarnej przez wszystkie dni festiwalu odbywać będą się warsztaty dla najmłodszych. Podstawy modelowania w masie cukrowej poprowadzi w niedzielę Dorota Zieleńska-Stępień, laureatka w kategorii Mała Figurka na Cake Festival Poland. Z kolei edukatorki z Kreator Zdrowia pokażą rodzicom i ich pociechom jak wykonać słodycze bez... cukru. Program festiwalu uatrakcyjnią też goście, którzy poprowadzą pokazy oraz prelekcje - Piotr Krzciuk (Sekrety Czekolady), czyli niekwestionowany ekspert w sprawach prawdziwej czekolady opowie jak jeść czekoladę i przedstawi poszczególne etapy degustacji, która pozwoli wznieść się na wyżyny smakowe. Pojawi się też fontanna czekolady i wiele innych smakowitych atrakcji. Trzy dniowe święto słodkości poprowadzi jedna z naszych dziennikarek, specjalistka w temacie czekolady - Natalia Aurora Ignacek.

 

 

W trakcie festiwalu odbędzie się również Konkurs Tortów oraz Małych Form, dla tych, którzy chcą pokazać swój talent dekoratorski. Zapisy trwają do 16 kwietnia!

Chcesz wziąć udział w konkursie? Pobierz kartę zgłoszeniową >>> KLIK! 

Więcej informacji >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji