...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Finał IX Mistrzostw Polski Cukierników i Piekarzy w Bowlingu

Wielkopolska kontra Dolny Śląsk. Tak krótko można by podsumować tegoroczną edycję Mistrzostw Polski Cukierników i Piekarzy w Bowlingu (19-21 października). Do Wrocławia przyjechało bowiem 52 piekarzy i cukierników głównie z tych województw. Pojawili się również zawodnicy z Bydgoszczy oraz przedstawiciele firmy Młyny Szczepanki.

Gościem specjalnym weekendowego spotkania był mistrz Polski w bowlingu – Tomasz Janicki, który pełnił rolę sędziego. Zanim przyszedł czas prawdziwej walki, w piątek wieczorem podczas treningów Janicki prowadził lekcje instruktażowe, pokazując technikę nie tyle efektownego, co skutecznego rzucania bilą. Prawdziwym majstersztykiem było mistrzowskie podkręcenie kuli.

Zawody odbyły się w sobotę w godz. 10-14.00, ale ostateczne wyniki poznano dopiero wieczorem, podczas bankietu.
Poniżej podajemy pierwsze miejsca w 3 różnych kategoriach.

Młodzież do lat 16:

  1. Marcin Koperski – Piekarnia Cukiernia Suchy Las k. Poznania

  2. Wiktor Kordus – Kostrzyn Wlkp.

  3. Maciej Kordus – Kostrzyn Wlkp.

W kategorii „kobiety” mocno zaznaczyła swoją dominację wrocławska Piekarnia-Cukiernia Ryszarda Grabarczyka:

  1. Dorota Buczak, kierownik w firmie Ryszarda Grabarczyka z Wrocławia

  2. Justyna Grabarczyk, córka Ryszarda Grabarczyka

  3. Kamila Grabarczyk, synowa Ryszarda Grabarczyka.

  4. Barańska Bogna, Kostrzyn Wlkp.

  5. Monika Koperska, firma Monika i Piotr Koperski, Suchy Las, Elżbieta Zodro, Zeelandia, Renata Baranowska, Piekarnia-Cukiernia Baranowski, Lwówek. Wszystkie Panie uzyskały równą liczbę punktów.

Warto odnotować, że w kategorii „mężczyźni” 1. i 3. miejsce faktycznie zajęli pracownicy firmy Zeelandia: odpowiednio Dionizy Wojtkowiak oraz Radosław Szałata. Jednak zgodnie z założeniem zawodów przedstawiciele sponsorów nie są klasyfikowani i nie przysługują im nagrody. Ostateczna klasyfikacja w tej grupie wyglądała następująco:

  1. Andrzej Bącela, Piekarnia SPOŁEM, Wieluń

  2. Stanisław Kibało, Piekarnia Leśnicka, Wrocław

  3. Maciej Siczyński, przedstawiciel Piekarni-Cukierni Baranowscy, Lwówek

  4. Łukasz Grabarczyk, Cukiernia-Piekarnia, Kąty Wrocławskie

  5. Zbigniew Baranowski, Piekarnia-Cukiernia Baranowscy, Lwówek

  6. Przemysław Koperski, Piekarnia-Cukiernia, Suchy Las

Podczas wieczornego bankietu nastąpiło uroczyste wręczenie cennych nagród ufundowanych przez firmę Zeelandia. Nagrody wręczali organizatorzy, sponsorzy oraz mistrz Polski w bowlingu Tomasz Janicki. Starszy Cechu Cukierników i Piekarzy z Wrocławia Stanisław Kibało podziękował organizatorom za organizację mistrzostw we Wrocławiu oraz za świetną zabawę.

– Dziękuję wszystkim za dobrą zabawę i pomoc w organizację Mistrzostw. Przede wszystkim wyrazy uznania dla firmy Zeelandia, która od samego początku wspiera nasze zawody, a także firmie Młyny Szczepanki, która dołączyła w tym roku. Serdeczne podziękowania kieruję również do Ryszarda Grabarczyka i Mirosława Ozóga za przygotowanie poczęstunku dla naszych uczestników w czasie sobotniego bankietu – powiedział Piotr Koperski, pomysłodawca i główny organizator z ramienia Cechu Cukierników i Piekarzy z Poznania. –Za rok odbędą się X Mistrzostwa Polski. Mam nadzieję, że uda nam się przyciągnąć jeszcze większą liczbę przedstawicieli naszej branży z innych regionów Polski, nie tylko Wielkopolski i Dolnego Śląska. Współzawodnictwo w formie sportu oczywiście to główny cel naszych corocznych spotkań, jednak bardzo istotna jest integracja branży piekarsko-cukierniczej, zwłaszcza w tak trudnych czasach. Dlatego już teraz namawiam cukierników i piekarzy do udziału w zawodach, bo naprawdę warto. O wszystkim będziemy informować na bieżąco na łamach m.in. Mistrza Branży – zachęcał Piotr Koperski.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji