W poniedziałek 23 stycznia odbędzie się konkurs zamykający warsztaty z techniki i technologii produkcji ciastek półfrancuskich. Szkolenia zorganizowano w ramach Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego.
W warsztatach, które zaczęły się 17 stycznia br., udział wzięło 23 uczniów ze śląskich szkół. Zajęcia przeprowadził technolog belgijskiej firmy Dossche Mills - Karol Nowicki. Adepci Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego zapoznali się z nowymi surowcami oraz przećwiczyli kilka technik produkcji ciasta półfrancuskiego i formowania szerokiej gamy wyrobów tego asortymentu. Program warsztatów obejmował również zajęcia praktyczne utrwalające nabyte umiejętności.
23 stycznia br. uczestnicy wezmą udział w konkursie, który sprawdzi ich poziom przyswojenia nowych kwalifikacji. Po zaliczeniu wszystkich etapów warsztatów uczniowie otrzymają certyfikaty poświadczające nabycie kwalifikacji w ramach zadania zawodowego: produkcja wyrobów z ciast półfrancuskich i francuskich. Dla uczniów, którzy osiągną najlepsze wyniki w konkursie, przewiduje się nagrody rzeczowe.
Warsztaty zorganizowano przy współpracy firmy Dossche Mills i wsparciu firmy Savpol.
Więcej informacji na podstronie Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego w portalu "Mistrz Branży".